blog-logo

Rectorul Ioan Vasile Abrudan vrea al treilea mandat, pe model Ion Iliescu

Rectorul Ioan Vasile Abrudan vrea al treilea mandat, pe model Ion Iliescu

Rectorul prof. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan a anunţat, într-o şedinţă a Senatului Universităţii Transilvania, că se suspendă din funcţie în perioada octombrie – noiembrie, deoarece activitatea profesională îl obligă să  plece pentru o perioadă mai îndelungată în afara ţării.

În locul domniei sale, interimatul este asigurat de prof. dr. Mihaela Gheorghe. Tot cu această ocazie, rectorul Abrudan a anunțat că va candida pentru un al treilea mandat, pentru că cel de al doilea nu a fost complet…

În istoria postdecembristă, o asemenea „mutare” a făcut fostul președinte Ion Iliescu. Deşi Constituţia României nu permite trei mandate, Ion Iliescu a beneficiat de o conjuctură favorabilă. Primul mandat de preşedinte l-a obţinut pentru perioada ‘90-‘92, atunci când România avea Constituţia comunistă din 1974, abrogată. Prima Constituţie posdecembristă a fost votată de populaţie în decembrie 1991, în timpul derulării mandatului de preşedinte. Din această cauză, în anul 2000, lui Ion Iliescu i s-a permis să participe din nou la scrutinul electoral pentru postul de preşedinte pe care l-a câştigat după cel de-al doilea tur, în care l-a învins pe Corneliu Vadim Tudor, din partea PRM.

Alte articole:   Echipajul operativ de salubrizare, în acțiune și în zilele libere

O fi adevărat zvonul?

În acelaşi context, acum apare şi o explicaţie: de ce o mulţime de rectori l-au susţinut pentru funcţia de ministru al Educaţiei pe controversatul Valentin Popa (amănunte AICI).

Gura lumii, slobodă, spune că acești distinși dascăli au cerut eliminarea prevederii de a limita la două mandate deținerea funcției de rector… Chestiune care nu s-a realizat încă. În acest context, brașoveanul nostru a găsit, se pare, o soluție: dispare două luni și apoi revine pentru al treilea mandat. Iar dacă îi merge șmecheria, o poate repeta până iese la pensie…

Reamintim că newsbv.ro a anunțat cu un an înainte că Abrudan va fi ales rector, jocurile fiind făcute pentru acesta cu mult  timp înainte (EXCLUSIV Ioan Abrudan va fi noul rector al Universităţii Transilvania), chestiune confirmată ulterior în 2012, iar în 2016 a fost reales.

Distribuie dacă îți place!
 1. Ca sa poata sa.i mai dea penalului de viorica scripcarul niste diplome.recunoasteri și ceva lucrari

  Reply
 2. Se aude ca e vital sa fie acoperite afacerile dubioase ale cuplului Abrudan-Gheorghe, altfel se umple rapid cu Parchet Rectoratul..

  Reply
 3. breaking news
  Pe surse se aude ca de fapt rectorul Abrudan sufera de o boala f urata si pleaca din tara sa se trateze/opereze fara de care nu are sanse. Nu putea sa-si ia concediu medical ca ar fi batut la ochi. Nu are incredere in nimeni sa-i acopere spatele decat in prorectora Gheorghe pe care o are la mana cu niste chestii mai vechi.

  Reply
  • Postacul Tulburel 30 august 2018, 9:55 AM

   Mai Levi, si eu am auzit ca rectoul asta sufera de o boala urata (zic babele din bloc ca e chiar incurabila): cica este alergic rau la idiotii care spun si scriu tot felul de elucubratiuni, inclusiv prin fituica asta online. Vedeti-va de treaba, ca asta n-are nici pe dracu si o sa-i streseze in continuare (poate nu doar un mandat….) pe politrucii si smecherii din oras, carora de cand e rector le-a inchis robenetul.
   P.S.: Pai tocmai am aflat ca universitarii astia s-au balacit toata luna august in concediu…

   Reply
 4. La deschiderea anului universitar am auzit si eu acelasi zvon. Personal cred ca e totusi doar un zvon.

  Reply
  • Postacul Tulburel 17 septembrie 2018, 2:25 PM

   Andreiasu’ lu’ tata, vezi ca anul universitar nu a inceput inca…da’ e bine ca tu ai auzit zvonu’ la deschiderea lui. Ii fi si tu un cheptan Picard, si te teleportezi in viitor…

   Reply
   • preuniversitar am vrut sa spun. Hai ca ai inteles chiar si tu tulburel cum esti. Ca doar e toamna. se face mustul si e de inteles. La ce repede ai sarit (ai halit momeala) e limpede ca …….. Nu ai fi chiar dom rector? Spune pe bune. Nu fi timid:) Nu e nimic rusinos sa intri pe acest site si sa emiti pareri.

    Reply
   • Picard? din Star trek Chiar ca se potiveste profilului rectorului. Inginer. peste 50 de ani si IQ mediu.

    Reply
 5. Andreiasule, oare pana la urma cine o fi muscat momeala? Ha, ha…Iar daca tot te macina intrebarea, de ce nu vrei tu sa-l intrebi pe rector, ca pari viteaz la comentarii? Sau te pomenesti ca toti andreii, iulianele, levii si altii or fi unul singur…Sebi ce zice? P.S.: Unde sunt profesionistii?…:)))

  Reply
  • Ce sa zici si matale Don rectore alias – De regiune, Tulburat. Donna Andronescu nu te mai poate scoate, nea Vali Popa mult nu mai are iar alde Don Campeanu +Fedorca=0. Asa ca e doar o chestiune de timp. Cat despre mandatul nr.3 – Lasciare ogni speranza

   Reply
 6. Ole Ole Pamblicaru’ nu mai e! Ce faci acum rectorasule? Prietenul tau Popa Suceveanul e kaput. Nu ti se mai arata al treilea maandat. Ha ha ha

  Reply
 7. nu cred ca se stie 7 octombrie 2018, 9:30 PM

  cica ar fi bantuita sau blestemata cladirea de la rectorat din Livada
  prin 1912 in curtea interioara ar fi fost gasiti 2 oameni ucisi cu autor necunoscut
  dupa aia prin anii 50 ar fi fost niste sinucideri in randul angajatilor pe acolo si unii spuneau ca simteau chestii ciudate paznicii gaseau pereti crapati dimineata
  prin 81 cred a fost si un accident urat A cazut cineva de la etaj sau de pe acoperis
  stiu de la bunicul meu care lucra in politie adica militie cum se numea pe vremea aia

  Reply
  • Da, da, da. Si eu prin anii ‘ 80 cand umblam in discoteca „la Rectorat” mai beam pe ascuns ce aduceam de afara sau ne imbatam inainte in ARO si dupa aia de la dans si caldura imi era un rau de abia ajungeam acasa. Auzeam si voci nu cred ca era controlul de pe troleibuz. Mereu dadeam vina pe cladire era ceva ciudat: doar cand ma imbatam imi era rau cand eram treaz nu aveam nici pe dracu. Treaz nu prea mergeam. Ciudat, da. Bine ca dupa Revolutie s-a deschis Number One ca pana urcam si coboram scarile alea imi sarea spritul din cap si nu aveam simptome ciudate. Da, da, da.

   Reply
 8. Un sambure de adevar ar fi totusi… In ultimii ani au fost niste disparitii fulgeratoare de personalitati care au activat in rectorat.. Chiriacescu, Bodiu, Talaba etc ??

  Reply
  • Acu’ serios: ceva, ceva adevarat este totusi: asa din ce auzeam si eu cand se termina discoteca cica erau niste disparitii fulgeratoare si atunci. Mai dispareau geci si posete. Mie personal mi-a disparut o sticla de bitter Festival, nu am dosit-o cum trebuie, m-a vazut Bau Bau si …

   Reply
 9. Apropo .. S-a dus brusc si seful Senatului de la Transilvania. Emil Stoica. Tot nu e ciudat?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.