Licitaţie „cu cântec” la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov

Licitaţie „cu cântec” la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov

Un nou scandal s-a declanşat la Braşov, în urma licitaţiei pentru asigurarea hranei pentru pacienţii de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Braşov. Întreaga poveste urmează să fie transmisă procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Ieri a fost adjudecată licitaţia pentru asigurarea hranei pacienţilor de la spital. Câştigător, Consilprest SRL, firma patronată de Consiliul Judeţean Braşov, în faţa Amrita SRL, societatea care prestează aceste servicii la Spitalul Clinic Județean de Urgență.

Întreg scandalul a izbucnit după ce anunțarea câștigătorului, în contextul în care oferta acestuia nu avea toate documentele solicitate prin caietul de sarcini de către organizatorul licitației. Astfel, Consilprest nu avea la dosar, conform procesului verbal de deschidere a ofertelor 5643/24.07.2018,  dovada că deține la punctul de lucru asistent dietetician, autorizație emisă de către Direcția de Sănătate Publică pentru biberonerie și o decizie privind persoana responsabilă cu biberoneria.

Lipsa acestor documente obligatorii ar fi trebuit să descalifice societatea Consilprest, dar…

Între timp, Consilprest rezolvă această problemă și găsește și un nutriționist: Ioana Lixăndroiu. Numai că domnia sa face parte și din echipa desemnată de autoritatea contractantă  pentru organizarea, derularea și finalizarea procedurii de atribuire a contractului pentru licitația amintită, precum și din Comisia de evaluare a ofertelor depuse! Mai multă incompatibilitate nici că se putea…

Contactați de newsbv.ro, reprezentanții Amrita ne-au declarat că vor contesta rezultatul licitației, dar vor și sesiza DNA pentru abuzul în serviciu grosolan al membrilor comisiei de licitație.

Alte articole:   Căruță lovită de mașină pe DJ 112J, între Dumbrăvița și Codlea. Căruțașul a ajuns la spital

 

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap