blog-logo

George Scripcaru intră în linie dreaptă pentru al cincilea mandat. De primar

George Scripcaru intră în linie dreaptă pentru al cincilea mandat. De primar

Apoape că a trecut vara. Toată lumea aștepta rapoarte de activitate de la edili, că eram la juma’ de mandat. Mai ales de la cei aflați la putere. Oricare ar fi ea, puterea… De gașcă, de cartier, de comună etc. Ce-i drept, unii dintre edilii de comună au ieșit, timid, cu prezentări abrupte, „la raport”.

Ce au făcut, ce mai vor să facă. Ca să zic așa, a fost bine și așa rău. Că nimeni nu avea așteptări de la ei să fie ucenicii lui Demostene, să fie oratori. Important a fost faptul că oamenii au vrut să-și explice activitatea de doi ani pentru cei care i-au ales.

La acest capitol, musai să reamintim și faptul că Guvernul PSD și-a bătut joc de localități și le-a luat banii ca să-i joace electoral în alte direcții. Adică, PSD, cu bună știință, a „faultat” mii de localități pe partea de investiții. Și consilii județene.

Pe de altă parte, la nivelul municipiului Brșaov, ca să iasă la raport, pentru acest mandat, Scripcaru nu prea a avut niciun program electoral. Nu a avut obiective majore. A povestit și a vrăjit mulțimea cu Aeroportul. În campania electorală. Nu a fost să fie. De fapt, nu a existat niciodată intenția clară de a implica municipalitatea în această investiție. O putea face cu mulți ani înainte, chiar dacă existau orgoliile politice și lupta cu șeful de la Consiliul Județean.

Alte articole:   Brașovean prins la furat în magazin

După ce DNA aproape că a pus lacăt pe Primărie și Consiliul Județean, în sensul că nimeni din cele două instituții nu a mai mișcat un deget pentru a derula investiții, Brașovul a ajuns o tristețe totală. Nu se mai face nimic notabil la acest capitol. Chiar și construcția Aeroportului e la mâna unora care trebuie să își avizul… Asta în contextul în care există banii!

Revenind la miza alegerilor locale pentru postul de primar, problema este clară: Cine câștigă municipiul reședință de județ, împarte „bucatele” după alegeri. Că vorbim de contracte pe bani publici sau de funcții politice în instituțiile descentralizate sau neconcentrate unde trebuie. Doar nu o să credem în basmele că șefii de instituții sunt funcționari publici profesioniști care au câștigat posturile la concurs, în timp ce, de fiecare dată după alegeri, se împart aceste funcții.

La această oră, municipiul Brașov rămâne o pictură frumoasă pentru cei care îl vizitează. Suntem fruntași în a aplica și în 2018 programul electoral al unui vizionar PNL la acea vreme – mult contestatul Ioan Ghișe: ABC. Asfalt, Becuri, Curățenie. Cu un mic bonus, panseluțe, fără de care viața e pustiu.

Promisiuni au fost scrise multe: parcări subterane sub terenul de soprt de la Șaguna și sub parcul Titulescu, telegondolă din Bartolomeu în Poiana Brașov, sala multifuncțională și stadion de cinci stele, canalizare în Stupini, tunel pe După Ziduri, poduri științifico-fantastice peste calea ferată, vizitarea Peșterii Laptelui… Despre noul spital, chiar nu mai e cazul să ne îmbătăm cu apă rece. Cu Scripcaru și PSD la putere nu se va face nimic. Nu că s-ar fi mișcat lucrurile cu PNL sau PDL, care a închis – ultimul, când era la putere – trei spitale în județul Brașov.

Alte articole:   Mai multe străzi din Săcele rămân fără curent electric

Doar o mică paranteză, ca să punctăm, cum stau lucrurile, și în ceea ce privește disciplinizarea modului cum se fac construcțiilor în municipiu, alea ilegale: sunt unii care ridică cartiere întregi, iar Primăria bate câmpii că nu a avut cunoștință de ce se întâmplă. Hai, bre, chiar ne luați pe toți de proști? Mutilarea Șcheiului, de exemplu, se vede direct din jilțurile de la Primărie, pe fereastră. Asta dacă nu cumva s-a dat vreun ordin să se uite lumea în altă parte. Dar, ce știm noi?…

În toată această conjunctură, în timp ce unii se joacă de-a adunatul de semnături în campania „Fără penali în funcții publice” (asta deși legislația în vigoare nu permite acest lucru), în contextul în care PSD și PNL sunt ținute în șah de Scripcaru, care se joacă de-a independentul și face jocurile în interiorul ambelor partide, previziunile devin destul de limpezi pentru următoarele alegeri la funcția de primar.

Alte articole:   Virgil Musta, recomandări pentru persoanele care au simptome de COVID-19 și pentru cei care se tratează acasă

Actorii politici (PSD, PNL, UDMR) își cer voie de la Scripcaru să iasă în spațiul public cu declarații, USR vede penali în funcții publice doar unde le dictează partidul de la București, iar PMP, PER și FDGR nu conteză în ecuație. Cel puțin la acest moment… A, și să nu uităm că, mai nou, Scripcaru se duce și trasează, în direct, sarcini ce trebuie duse la îndeplinire la ședințele de plen ale Consiliului Județean.

…………………..

Am venit pe bicicletă, fac lucrul acesta frecvent. Dimineața sau seara e bine să folosim acest de transport. În Brașov trebuie să gândim o pistă de biciclete. Trebuie să învățăm din greșeli și să reparăm tot ce putem. Trebuie să privim lucrurile pentru următorii 4 ani”, spunea George Scripcaru, primarul Brașovului”, la ieșirea de la urne în urmă cu doi ani.

Peste doi ani, la felul cum merg lucrurile, nici măcar nu mai e cazul să se obosească să vină să se voteze pentru un nou mandat… Nu de alta, dar poate nu nimerește pistele alea de biciclete promise către urne!

P.S. Recunosc, nu știu la această oră ce spune diaspora. Dar o să primim sigur indicații prețioase pe cine trebuie să votăm să ne fie nouă bine acasă până vin ei în concediu.

Distribuie dacă îți place!
 1. Felicitari pentru sinteza, mai sunt si alte dedesubturi dar astea sunt suficiente momentan pentru un „alegator turmentat” de promisiuni…
  Cat priveste campania „far penali” este o teza falsa si manipulatoare a usr: chiar daca ipotetic se va reusi aceasta restrictionare prin intermediul constitutiei, nimeni nu opreste un penal sa isi aleaga, creasca si finanteze un Harap-Alb care va fi ales de prostime pentru ca e “nepatat”, dupa ce va fi ales trebuind cumva sa intoarca serviciul catre “nasul” sau ca altfel si-o ia pe cocoasa…
  Conducere prin interpusi se numeste activitatea… Avem acum un exemplu clar: Dragnea si Docila lui…

  Reply
  • Deci, decât să fim manipulați de USR (se scrie cu litere mari) mai bine să-i lăsăm pe penali direct în Parlament. Iată o concluzie ieșită direct din puțul gândirii. Sau de la A3.

   Reply
   • Usr cu litere mari sau mici tot dracu’ ala e. Pana la urma cei care sunt condamnati definitiv au de cele mai multe ori prevazut in deciziile judecatoresti interdictii pentru a candida la functii publice, sau si mai la indemna, la validarea alesilor s-ar putea cere cazier judiciar si incheiem elegant si fara dureri aceasta prea-minunata problema.
    Cred ca mai util ar fi sa ne focusam si straduim ca in frumoasa noastra democratie sa implementam parghii prin care sa se evite traseismul politic, derapajele legislative si bataia de joc a alesilor, existand si posibilitatea de a retrage mandatul de parlamentar inainte de sfarsitul celor 4 ani, daca e nevoie, astfel incat cel mandatat sa nu arda gazul de pomana pe banii cetatenilor in Parlament si sa lase locul unuia care chiar isi poate respecta juramantul depus la investitura.
    O posibila reforma fundamentala, dupa aproape 30 ani in care am vazut ce fac alesii „batuti in cuie” pentru cicluri de cel putin 4 ani, ar putea veni daca am trece de la mandat reprezentativ al alesilor la mandat imperativ. Detalii aici: http://blog.avocatoo.ro/mandat-reprezentativ-vs-mandat-imperativ/

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.