De la Primărie, cu drag, #sex oral pentru parcări

De la Primărie, cu drag, #sex oral pentru parcări

Problema ocupării parcărilor publice din Brașov a fost și rămâne de actualitate. Evident, edilii întodeauna mai găsesc câte un motiv sa își bată joc de riverani, după cum le dictează interesul, interesele. Că, deh, la valoarea lor, nu mai e voba de o ciorbă.

Cu ceva timp în urmă, unul dintre siniștrii administrației Scripcaru, scanda cu emfază că papagalii care locuiesc în Centrul Istoric trebuie să își plătească concesiunea locului de parcare, dar nu îl au în fața casei. Adică, pensionarii ăia de care își bate joc în continuare administrația Scripcaru, și nu numai, nu au decât să își caute loc de parcare unde găsesc unul liber. Chiar dacă stau lângă complexul Olimpia, de exemplu, un loc în Livada Poștei e de bun augur. Și nu au decât să își care papornițele până acasă.

#M__e fraiere care plătești taxe la Primărie pentru locul de parcare este o dedicație pentru toți cei care stau în Centrul Istoric. Evident, #M__e se dă cu prezervativ șmecherilor care sunt pe mână cu băieții deștepți. Omului de rând (fraierului, contribuabilului sau cum vreți să îl numim) nu i se permite să își liciteze un loc propriu în Centrul Istoric. Că așa e Regula(mentul), făcut de băieții deștepți pentru … băieții deștepți.

Așa se face că în Centrul Istoric vedem locuri de parcare date cu dedicație unora care sunt în grațiile celor care împart #M__e parcări, iar Primăria își bate penispula de fraierii care stau în zonă.

Ultima supărare a ajuns la presă miercuri, după ce niște pensionari au fost zburătăciți de un patron de la Bella Musica din parcarea unde își lăsau mașinile. Lângă Maternitate. Dacă ai haștag cu M__e, faci ce vrei la Brașov, se pare. Iar ipochimenul în cauză a pus lanț cu lacăt într-o parcare publică.

Acesta este un caz. Bine ar fi să fi fost izolat. Dar nu este. Șmecherii care pot să dea #M__e fraiere care plătești taxe la Primărie pentru locul de parcare o fac peste tot în Brașov.

Subiectul e mai larg, spun colegii din presă: hoteluri/pensiuni/unități de cazare construite fără parcare (nefiresc) care halesc parcările oamenilor de rând. Administratorii lor profita de faptul ca pulimea nu prea știe când se fac licitațiile și se duc, licitează toată parcarea publica (sau parte din ea) și oamenii de rând rămân cu buza umflata. Situație similară in Șchei, unde patronul de la pensiunea Pietrele lui Solomon a pus curu pe o parcare întreaga de s-au răsculat scheienii. Șcheienii sunt, pentru cei care nu încă nu știu, vecinii primarului.

Iar oamenii vin și povestesc, cum s-au trasat azi locurile de parcare, să zicem pe strada Mihai Viteazul, iar a doua zi au fost șterse marcajele cu vopsea neagră că dădea sau că dăduse în diaree un anumit investitor imobiliar…

P.S. Presa asta nenorocita are datoria de a relata ce se întâmplă în spațiul public, nu judecă, nu dă sentințe, nu (ar trebui să) se înregimenteze politic de partea vreunei tabere.  

Loading...
 1. Ideea e ca nu ar trebui concesionate locurile de parcare. Nu ar mai fi atata scandal si ar putea omul sa parcheze frumos unde are treaba cand pleaca de acasa. Caci fiecare sofer pleaca undeva cu masina si cand ajunge la destinatie trebuie sa parcheze undeva dar nu e nici o surpriza, nu are unde ca asa ca si el cand a plecat asa si altul si-a blocat locul. Deci pe colt, pe zebra, aiurea, oriunde. Numai in pacare NU pentru ca e inchiriata. Punct. Pe cel ce se jura ca desfiinteaza porcaria asta de concesionare il votez cu zece maini.

  Reply
  • Corect, Willy, subscriu. Ma apuca toti dracii cind ma duc undeva si vad siruri intregi de locuri de parcare GOALE, dar neaccesibile deoarece sint blocate cu rahatul ala de fier galben. Si chiar daca nu e blocat ai toate sansele sa te trezesti cu stergatoarele ridicate sau chiar mai rau, ca deh „ai parcat pe locul MEU”, desi in stinga si in dreapta mai erau locuri libere. Inainte fiecare parca unde gasea liber si cumva din inertie toti isi gaseau un loc, era firesc, caci trebuiau sa incapa toti si gata, nu mai era atita scandal. Nu era mai usor sa puna 20-30-50 de lei la impozitul auto, bani din care sa reabiliteze si sa intretina locurile de parcare pentru tot orasul (ca oamenii circula peste tot cu masina, nu stau doar in locul lor de parcare) si gata? O timpenie ce au facut, dar tare mi-e ca nu scapam prea repede. Iar pentru Centrul Vechi eu as crea la Primarie un departament, nu mare, 3-4 oameni maxim, dar tineri, profesionisti, cu studii si i-as pune sa ia legatura cu celelalte orase din Europa care incearca sa transforme centrele oraselor – vezi Oslo, Madrid, Copenhaga, Hamburg, Paris, Atena etc – pentru ca e o problema pentru toti si nu trebuie noi sa reinventam apa calda. Nimeni nu e absurd sa ceara sa fie zero masini in centru. Dar este anormal ce se intimpla acum, lipsa infrastructurii (care are pina la urma limitele ei, nu poti sa faci 3 benzi de circulatie pe Castelului, nu?) si nesimtirea oamenilor (caci situatia de fapt este o combinatie a celor doua, clar) la care se adauga nepasarea autoritatilor locale o sa duca la o situatie intolerabila.

   Reply
 2. ordem e progresso 23 august 2018, 8:55 AM

  sunteti cei mai corecti din presa locala, multe nu sunt la locul lor in orasul asta dar aproape toti ne facem ca nu le vedem, progresul inseamna o miscare continua spre bine.nu?

  Reply
 3. In mod normal, primaria ar trebui sa acceseze niste fonduri europene si sa construiasca in tot orasul , printre blocuri, parcari subterane unde sa isi parcheze locatarii din zona masinile, platind o chirie lunara. Locurile ramase la suprafata s-ar putea transforma in parcari publice unde poate parca oricine, contracost. Deasupra parcarilor subterane s-ar putea amenaja locuri de joaca/ terenuri de sport.
  In felul acesta s-ar putea desfiinta si parcarile de pe trotuarele marilor bulevarde, in locul lor putandu-se amenaja piste de biciclete.
  Iar noile ansambluri rezidentiale care se construiesc, ar trebui sa fie obligate sa amenajeze in subteran parcari.
  Dar astea din pacate sunt doar vise…

  Reply
 4. S-a schimbat ceva in newsbv?
  In ultima vreme aveti articole din ce in ce mai incisive cu privire la realitatile urbei.
  Putem da o mana de ajutor sa continuati astfel si poate batand saua va pricepe si iapa ca lucrurile nu-s absolut deloc roz si ca exista solutii civilizate si utile tuturor nu doar unora sau altora?

  Reply
 5. Problema a aparut in urma foamei de bani. Ca orice excrocherie si asta se bazeaza pe o schema: probabil schema era asa: o strada are doua laturi si un culoar de circulatie. Deci trei surse de castig. Sursa unu: ai masina si circuli pe culoar platesti impozit. Sursa doi: pe o latura s-au „amenajat” parcari pe care le-au inchiriat. Cine nu a ” prins” (inghitit abuzul) sau nu e din zona si firesc nu poate parca pe locul „inchiriat” care e blocat apare sursa trei de pe latura cealalta a strazii: amenda si ridicarea masinii de catre hingherii pe care ii stiam cu totii caci pe aceasta latura este oprirea interzisa cu ridicare (ridicare abuziva deoarece nu se blocheaza circulatia). Conform principiului „fraierii nu dispar, se schimba” schema are succes pe fondul alienarii multor soferi care in perimetrul blocului unde locuiesc vor ei sa fie mai cu moț si anume sa parcheze exact in locul „lor”. De preferinta in fata scarii. Sau a geamului. Ca altii nu au geam. Sau acces in scara. Ceva similar cu mersul la plaja la mare: ati observat ca marea majoritate unde si-a pus cearceaful in prima zi acolo il pune tot sejurul? Si daca gaseste locul ocupat se cam crizeaza? Urmariti treaba asta. Stati tot sejurul in acelasi loc si o sa aveti zilnic aceiasi vecini de plaja. Si nu in ultimul rand dusmania asta ne tine si ocupati pe undeva. Preocupati de aceasta problema zilnica nu mai avem timp sa vedem ce se petrece in curtea alesilor. Aflam doar cand ii mai umfla DNA. De aia si cred ca primaria nu imbratiseaza ideea de a mai pune 50 de lei in plus la impozit ca sa nu o apuce iarasi foamea daca renunta la inchirieri. Parca am calculat o data si mi-a iesit ca ar castiga mai mult din aia 50 lei decat din concesionare. Eu as da si o suta de lei numai sa scap de stresul asta. Cu toate ca si suta aia data e luata abuziv, dar sa zicem ca e pentru mentenanta parcarilor. Traiasca parcarile libere!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap