blog-logo

S-a întocmit dosar penal în cazul îngrjitorilor de la Zoo, răniți de urși

S-a întocmit dosar penal în cazul îngrjitorilor de la Zoo, răniți de urși

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă în cazul celor doi îngrijitori care au fost atacaţi de un urs la Grădina Zoologică din Braşov.

„Este vorba despre doi bărbaţi în vârstă de 47, respectiv 60 de ani, care au fost atacaţi de un urs în timp ce făceau curăţenie în ţarcul acestuia. Poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Braşov s-au deplasat la faţa locului şi efectuează verificări pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs incidentul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, Gabriela Dinu.

Şeful Serviciului Ocrotirea Animalelor şi Protecţia Mediului de la Grădina Zoologică Braşov, Roger Rois, a declarat, pentru Mediafax, că îngrijitorii nu ar fi respectat anumite proceduri.

Alte articole:   Patinatoarea Coronei, Mihaela Hogaş, este prima româncă din istorie care coboară sub 39 de secunde la o Cupă Mondială

„Din primele informaţii pe care le avem, care urmează să fie confirmate şi de ancheta pe care o vom derula şi noi şi autorităţile, nu au respectat procedurile de lucru şi nu s-au asigurat că animalele sunt în spaţiul exterior, în momentul în care au vrut să intre în spaţiul lor interior să le facă curat şi să le dea mâncare. Unul dintre animale era înăuntru, ascuns după uşă, îngrijirorul nu l-a observat şi aşa s-a întâmplat. A intrat unul dintre îngrijitori, a fost atacat, al doilea a intrat să îl ajute pe primul şi a fost atacat şi el. Cel de-al doilea este mai bine, din punct de vedere fizic. Din câte ştim noi, un singur urs a atacat, nu era cunoscut ca fiind violent. Îngrijitorii au fost scoşi, au fost duşi cu ambulanţa la spital. Unul dintre ei avea o plagă deschisă la cap. (…) Unul dintre vizitatori a sunat la 112, era un vizitator care era exact acolo în momentul în care s-a întâmplat şi a anunţat”, a spus Roger Rois.

Alte articole:   Strategia de Dezvoltare Locala a Municipiului Codlea pentru perioada 2021-2027

Evenimentul a avut loc în această dimineață. Amănunte AICI!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate