blog-logo

Bărbat, bătut de primarul și viceprimarul comunei Hârseni, apoi abandonat pe marginea drumului

Bărbat, bătut de primarul și viceprimarul comunei Hârseni, apoi abandonat pe marginea drumului

Un bărbat în vârstă de 55 de ani, a ajuns la spital cu răni grave, după ce a fost bătut de primarul și viceprimarul comunei Hârseni, apoi abandonat pe margine adrumului, deși era plin de sânge.

Incidentul s-a întâmplat miercuri, în Mărgineni, acolo unde oamenii au petrecut la sărbătoarea satului.

Mircea Lie se afla împreună cu alți săteni la pista de popice din localitate. Potrivit martorilor, bărbatul a arucat din greșeală o bilă care l-a lovit în față pe fiul primarului, un băiat în vârstă de nouă ani, scrie fagarasultau.ro. Asta ar fi stârnit furia edilului care l-ar fi atacat pe localnic.

„Primarul a sărit când a văzut că a fost lovit copilul lui și striga că îl omoară pe Lie. A fost ținut de câțiva oameni din sat să nu-l lovească pe Mircea. Însă după câteva minute, l-a prins la câțiva metri distanță și l-a lovit cu pumnii și picioarele. Primarul a fost oprit tot de oamenii din sat. Bărbatul plin de sânge a plecat apoi acasă”, au spus localnicii care au asistat la incident, pentru sursa citată.

De cealaltă parte, primarul recunoaște că și-a ieșit din fire, după ce și-a văzut fiul rănit. Spune că nu l-a bătut pe bărbat, ci doar l-a împins.

„Fiul meu a ținut să dea și el cu bila. A dat o dată, a doborât câteva popice și când a dat a doua oară, a venit cetățeanul acesta din spate, a prins bila și exact în față i-a aruncat-o. Copilul e cu nasul spart, umflat, vânăt și atunci m-am enervat și am sărit și i-am zis că ce are cu copilul meu, de ce dă în copilul meu. L-am împins și asta a fost toată treaba”, a declarat Mihai Oltean, primarul comunei Hârseni.

Speriat și plin de răni, bărbatul agresat a reușit să ajungă acasă, iar în fața porții a fost abordat de Ovidiu Beleaua, viceprimarul localității, care i-ar fi aplicat încă o corecție.

„Mi-a dat cu picioarele. Mă doare spatele rău. Primarul a dat cu pumnul. Vicele a dat cu picioarele”, a spus Mircea Lie, bărbatul agresat, pentru Nova TV Făgăraș.

Localnicii povestescă că viceprimarul l-ar fi urcat pe bărbatul rănit într-o mașină și l-ar fi abandonat pe marginea drumului. Apoi, s-a întors la petrecerea organizată de Sfânta Maria și a anunțat că a văzut o persoană căzută pe marginea drumului.

 „Nu m-am atins de nimeni. Da, l-am luat în mașină, dar nu l-am aruncat jos. M-am dus și am chemat lumea ca să-l curățăm pentru că era murdar la gură de sânge. Noi l-am găsit în fața porții. Atunci noi i-am zis să vină înapoi să vedem a cui este mașina  pe care a lovit-o și să te curățăm de sânge. Am ajuns la locul petrecerii și pentru că era foarte multă lume, l-am lăsat 10 metri mai în sus de intrarea la cămin. Apoi m-am dus la petrecere, pentru că era o asistentă acolo și am chemat-o să-l vadă. Nu era inconștient și nu e adevărat că l-am bătut, nu m-am atins de el. S-au împins puțin pe acol și a căzut înainte, dar nicidecum nu l-am lovit”, a precizat Ovidiu Beleaua, viceprimarul comunei.

Familia lui Mircea Lie locuiește în Făgăraș și a aflat abia joi despre incident. Oamenii au sunat la 112, iar o ambulanță l-a transportat la spital pe bărbatul rănit.

„A fost adus de Smurd un pacient de 55 de ani cu un politraumatism prin agresiune, un traumatism cranian cu o comoție cerebrală, cu o echimoză, multiple escoriații și un traumatism de coloană” , a menționat dr. Mihaela Pandrea, director medical Spitalul Făgăraș, pentru Nova TV Făgăraș.

Medicii au decis ca bărbatul să fie transferat la spitalul din Brașov pentru investigații suplimentare.

Alte articole:   Chefi renumiți vă învață să gătiți acasă mâncărurile preferate. Azi, somon la cuptor cu piure de păstârnac și sparanghel sote

La spital a ajuns și copilul primarului care potrivit medicilor nu are nimic grav, ci doar o zgârietură de un milimetru, pe nas.

Între timp, victima a depus plângere penală pe numele celor doi, iar polițiștii fac cercetări pentru lovire și alte violențe.

„A fost întocmit dosar penal, în lucru la Secția de Poliție Rurală Voila, pentru lovire sau alte violențe. Se fac verificări pentru stabilirea cu exactitate a stării de fapt“, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, Gabriela Dinu.

Rudele îl acuză atât pe primar, cât și pe viceprimar că încearcă să mușamalizeze cazul. O nepoată a bărbatului agresat susține că liderii comunei au încercat să ia legătura cu familia pentru a mușamaliza cazul. Ea a publicat un mesaj pe Facebook, pentru a-și face cunoscută povestea.

Alte articole:   Ministerul Sănătății: Rapelul nu este recomandat persoanelor care s-au îmbolnăvit de COVID după prima doză

Pe 15 august, de Sfânta Maria, unchiul meu a fost bătut crunt de primarul PSD din comuna Hârseni, Mihai Oltean, și de viceprimarul PSD, Ovidiu Beleaua. Și de ce? Pentru că din greșeală, în timp ce se juca cu copiii, la sărbătoarea satului Mărgineni, a aruncat o minge cu prea mare putere și din greșeală l-a lovit pe băiatul primarului. După ce și-a încasat mai mulți pumni de la primar și nimeni nu a sărit în ajutorul lui, a încercat disperat să plece spre casă, unde însă a fost prins din nou, de data aceasta de viceprimar, care l-a bătut și mai rău, aruncându-l ulterior în vale, la marginea drumului sub motivul că „poate îl găsește cineva». Unchiul meu a fost găsit de verii mei ieri (joi, nota red.), la o noapte după incident, inconștient, după ce s-a ascuns în fân de frică că or să vină să îl bată iar. A ajuns la spital în stare gravă, fiind încă internat cu multiple traumatisme și cu un rinichi spart. Atât primarul cât și viceprimarul au încercat să ia legătura cu familia noastră pentru a mușamaliza și pentru a ne convinge să nu facem povestea publică. Când ziarele locale i-au întrebat ce s-a întâmplat de fapt, au negat tot. La spital stă tot timpul cineva, pentru că ne e frică că or să vină după el și acolo. Ăsta e PSD. Ăștia sunt cei care ne conduc. Ăștia sunt penalii plătiți din banii publici, din taxele pe care le plătim”, a scris pe Facebook, Sânziana Cristina Dobrovicescu, nepoata bărbatului agresat.

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate