blog-logo

Piața Sfatului, transformată. Încep pregătirile pentru Festivalul Internațional Cerbul de Aur 2018

Piața Sfatului, transformată. Încep pregătirile pentru Festivalul Internațional Cerbul de Aur 2018

Începând de astăzi, Piața Sfatului va fi transformată pentru a face loc amplasamentelor în organizarea Festivalului Cerbul de Aur 2018.

Timp de aproximativ o lună vor dispărea terasele pentru a face loc scenei, tribunelor, cablurilor electrice, instalațiilor de sunet și lumini, schelelor pentru transmisia TV.

Primarul Brașovului George Scripcaru a anunțat, marți, intr-o conferință de presă, că începând cu data de 16 august din Piața Sfatului vor fi demontate terasele, astfel încât, conform proiectului prezentat de TVR, să poată fi montată scena de mari dimensiuni. Potrivit proiectului, scena de mari va fi amplasată pe latura cu sucursala CEC.

Dacă pentru autoritățile locale Festivalul Cerbul de Aur reprezintă un bun prilej pentru promovarea Brașovului, patronii de localuri nu sunt foarte fericiți de această activitate. Operatorii economici consideră că acest eveniment le va reduce vizibil veniturile, din cauza dispariției teraselor în plin sezon de vară.

Alte articole:   Accident, în Brașov. Un motociclist a fost rănit

Pe de altă parte, directorul Festivalului Cerbul de Aur, Smaranda Vornicu Shalit, de la TVR, consideră că acest eveniment va fi o modalitate eficientă de promovare a Brașovului și a României, prin intermediul artiștilor străini prezenți la eveniment.

„Ne bucurăm să fim alături de Brașov și în acest proiect digital. Există mai multe proiecte care s-au unit în acest context, respectiv faptul că și noi avem pentru Cerbul de Aur un site nou. Pe de altă parte, artiștii care vor veni la Brașov au agreat să promoveze pe rețelele de socializare prezența lor la acest festival. Va fi o vizibilitate extraordinară. Numai Nicole Scherzinger are peste 15 milioane de urmăritori. De asemenea, multe activități cu invitații și concurenții se vor desfășura în municipiul Brașov și în acest județ. Cerbul de Aur va aduce beneficii atât Televiziunii Române, cât și Brașovului”, a declarat directorul Festivalului Cerbul de Aur, Smaranda Vornicu Shalit.

După o întrerupere de nouă ani, Festivalul Internaţional ”Cerbul de Aur” se va desfăşura în perioada 29 august – 2 septembrie, în Piaţa Sfatului din Braşov, iar ediția din acest an este dedicată Centenarului României.

Alte articole:   Un liceu din Rupea împlinește 100 de ani. Ce evenimente sunt organizate cu această ocazie?

Foto: arhiva

Distribuie dacă îți place!
 1. Hirscher de Aur 17 august 2018, 12:01 PM

  Da, un festival bun doar pentru politiceni si oamenii de la Bucuresti, de la TVR si alte firme capuse ale lor.
  In Piata Sfatului acest festival inseamna distrugerea sisetmatica a cladirilor istorice, crapaturi ale peretilor, ferestre, blocajul total al Pietii Sfatului- poate locul cel mai vizitat din Romania.
  Cum poti permite ca primar sa blochezi un loc public pentru atatea saptamani?/ cine ii da voie/ acesta este un abuz si o incalcare a drepturilor cetatenilor brasovului si a romanilor.
  Sper sa dati muzica la fel de tare- decibeli sa se auda pana in Centrul Civic, macar, in felul acesta distrugeti ce a mai ramas din acest oras, istoric.
  Marea organizatoare de evenim. culturale , Cecilia Doiciu a blocat ieri piata complet, nici la Muzeul de Istorie nu mai aveai acces pana la un moment dat, rusine!
  ne intrebam cati bani au castigat coorgsnizatorii acestui fetival embematic pentru Brasov , dar e gresit sa il organizezi in Piata Sfatului- se putea pe o arena sportiva, la marginea orasului, etc.

  Reply
 2. O prostie si o incalcare a legii patrimoniului sa organizezi un asemenea eveniment in Piata Sfatului, rusine!

  Reply
 3. ce bineeeeee!!!!Bravooo!!!Excelent!!!!!Succes!!!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.