blog-logo

Mai mulți moldoveni prinși muncind la negru pe un șantier și la un complex turistic

Mai mulți moldoveni prinși muncind la negru pe un șantier și la un complex turistic

Poliţiştii de imigrări din Braşov, în cooperare cu inspectori de muncă din cadrul ITM Braşov, au depistat, la începutul săptămânii, 11 cetăţeni străini, 4 femei şi 7 bărbaţi, cu vârste între 21 şi 41 de ani, toţi din Republica Moldova, care lucrau fără aviz  de muncă pe un şantier şi la un complex turistic din Braşov, fără a deţine avize valabile de muncă.

Ca urmare a celor constatate, reprezentanţii societăţilor pentru care lucrau au fost amendaţi cu sume între 10.000 şi 20.000 de lei  pentru fiecare străin depistat.

Totodată, faţă de doi dintre muncitori s-a luat măsura sancţionării contravenţionale, dar şi emiterea unor decizii de returnare de pe teritoriul României pentru nerespectarea regimului permisului de mic trafic de frontieră.

Alte articole:   Ministrul Educației: Profesorii nu vor mai avea voie să facă meditaţii cu elevii din clasele unde predau 

În acţiunea de prevenire şi combatere a muncii ilegale a străinilor, poliţiștii de imigrări au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ,,Burebista” Braşov.

Foto: arhiva

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.