Cel mai mare eveniment național destinat copiilor afectați de cancer, la Cheile Grădiştei

Cel mai mare eveniment național destinat copiilor afectați de cancer, la Cheile Grădiştei

Cel mai mare eveniment național destinat copiilor afectați de cancer se desfășoară în aceste zile la Cheile Grădiştei.

Asociaţia Little People a organizat pentru al 11-lea an consecutiv, Tabăra de Vară pentru Tinerii Supravieţuitori de Cancer, membri Comunităţii Temerarii. Astfel, 110 pacienţi, cu vârsta cuprinsă între 13-17 ani, trataţi în toate cele 13 secţii de onco-pediatrie cu care asociaţia colaborează, coordonaţi de 20 de tineri adulţi supravieţuitori de cancer şi personal specializat al Asociaţiei, s-au prezenta la cea mai mare întâlnire dedicată tinerilor supravieţuitori de cancer, care se desfășoară până pe 16 august, în cadrul Resortului Cheile Grădiştei, Fundata.

Temerarii reprezintă o comunitate umbrelă care cuprinde toţi adolescenţii şi tinerii supravieţuitori de cancer din România, unde pacienţii se pot întâlni, pot beneficia de oportunităţi de auto-dezvoltare, socializare, suport emoţional şi financiar pentru investigaţii medicale, consultanţă, un mediu sigur în care pot fi împărtăşite temerile şi pot fi identificate soluţii în integrarea unei mod de viaţă normal.

Temerarii este o reţea de suport ,,de la pacient la pacient” unică în ţară.

Supravieţuitorii de cancer vor avea ocazia ca pe parcursul a 6 zile să aibă parte de experienţe unice, să interacţioneze cu alţi tineri care au trecut prin experienţe similare, sau cu tineri foşti colegi de salon, să aibă parte de activităţi sportive, să se bucure de momente antrenante şi relaxante care să le ofere sentimentul de apartenenţă la o comunitate de învingători în care cancerul nu este un subiect tabu.

Alte articole:   Tatian Diaconu despre cum a afectat coronacriza mall-urile din România. Cât a pierdut Coresi Shopping Resort

Piaţa Sfatului din Braşov a găzduit, luni, tinerii supravieţuitori de cancer în prezenţa viceprimarului Mihai Costel, care a adresat un cuvânt de bun venit şi a transmis aprecierile faţă de aceşti tineri care au învins cancerul. După acest moment participanţii au pornit în descoperirea frumuseţilor oraşului în cadrul unei vânători de comori.

Foto: La pas prin Brasov

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov