Municipiul Braşov s-a înfrăţit cu oraşul Bijeljina din Bosnia Herţegovina

Municipiul Braşov s-a înfrăţit cu oraşul Bijeljina din Bosnia Herţegovina

Viceprimarul Costel Mihai a semnat miercuri, în numele primarului municipiului Braşov, Acordul de înfrăţire cu oraşul Bijeljina, din Bosnia Herţegovina.

Acordul este rezultatul unui contact stabilit între cele două municipalităţi în urmă cu mai bine de un an, în urma căruia au avut loc vizite reciproce. Inclusiv ambasadorul Bosniei Herţegovina în România, Excelenţa Sa Mile Vasic, primarul oraşului Bijeljina, Mico Micicş şi reprezentanţi ai Camerei de Comerţ din Bijeljina au vizitat Braşovul şi au avut întâlniri cu primarul George Scripcaru şi viceprimarii Costel Mihai şi Laszlo Barabas, pentru a pune bazele protocolului de colaborare între cele două oraşe.

Ambele părţi au căzut de acord ca viitoarea colaborare se poate materializa prin schimb de experienţă în domeniul învăţământului, în cercetare, în proiecte comune de orice natură, schimburi culturale, relaţii economice şi comerciale şi turism.

 „Este important să stabilim relaţii de colaborare cu oraşe din vecinătatea noastră. Am primit invitaţia de a definitivă această formalitate în cadrul unui eveniment de anvergură pe care Bijeljina îl organizează în această perioadă, sărbătoarea Sfântului Pantelimon, protectorul oraşului. Ne dorim o colaborare a celor două comunităţi, nu doar a celor două administraţii publice locale, pe o serie de domenii de dezvoltare care să aducă beneficii ambelor părţi“, a declarat Costel Mihai, viceprimar al Municipiului Braşov.

Documentul semnat de oficialii din cele două localităţi va fi prezentat spre validare Consiliului Local, în următoarea şedinţă a forului legislativ.

Alte articole:   Dunca: Alegerile în două tururi înseamnă trădări
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap