Sute de șoferi, amendați pentru ca s-au crezut… cu handicap

Sute de șoferi, amendați pentru ca s-au crezut… cu handicap

Fie din ignoranţă, fie pentru că se grăbesc sau, pur şi simplu, nu au altă posibilitate de a parca, șoferii ignoră complet marcajul care indică locurile de parcare rezervate persoanelor cu handicap

Zilele trecute polițiștii rutieri au efectuat controale în parcările publice și private de pe raza municipiului Brașov, în cadrul unor activităţi pentru descurajarea practicilor de ocupare abuzivă a locurilor de parcare destinate persoanelor cu dizabilităţi.

Astfel, polițiștii au aplicat 238 avertismente și 496 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 88.000 lei.

„Am dori cu această ocazie să aducem în atenția participanților la trafic faptul că, începând cu data de 19 iulie 2018, data publicări în Monitorul Oficial a OUG 69 din 17 iulie 2018, pentru modificarea și completarea Lg. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, valoarea amenzii pentru parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoanele cu handicap este stabilită între 1.000 și 2.000 lei, cu posibilitatea de a achita jumătate din minim în 48 ore. De asemenea, mijlocul de transport poate fi ridicat de pe locul de parcare respectiv”, a transmis purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Brașov, agent șef Gabriela Dinu.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, în parcările publice și private.

Alte articole:   Orțan: Guvernul României a îngropat proiectul spitalului regional de la Brașov

Foto: arhiva

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.