blog-logo

Reguli noi privind activitățile din Centrul Istoric. Programul teraselor, modificat

Reguli noi privind activitățile din Centrul Istoric. Programul teraselor, modificat

Primarul George Scripcaru a avut, miercuri, o întâlnire cu reprezentanţii agenţilor economici care derulează activităţi de alimentatie publică în zona centrului istoric, pentru a discuta modificările necesare îmbunătăţirii regulamentului privind comerţul stradal şi a celui privind salubrizarea, astfel încât activitatea din acest domeniu să se desfăşoare în cele mai bune condiţii, cu atât mai mult cu cât se apropie Festivalul Cerbul de Aur, pe parcursul căruia Brașovul va primi vizita unui public numeros din țară și din străinătate.

La întâlnire au participat reprezentanţii celor două organizaţii ale comercianţilor din Centrul Istoric, directorii celor două firme de salubrizare, conducerea Poliţiei Locale şi reprezentanţii serviciilor din cadrul Primăriei Braşov, care au atribuţii în reglementarea acestor activităţi, precum şi consilierul local Adrian Oprică.

La finalul întâlnirii s-a stabilit, de comun acord, conduita pentru mai multe activități prioritare.

Alte articole:   De la 23.000 de dolari pe an, salariul unui dezvoltator de software din România

Programul teraselor, extins 

Legat de activitatea teraselor de pe strada Republicii, Piața Sfatului și din zona adiacentă, s-a stabilit ca acesta să fie prelungit până la ora 24.00, însă cu respectarea prevederilor legale privind ordinea și liniștea publică. În cazul în care un agent economic încalcă aceste prevederi de două ori, sancţiunea va fi, pe lângă amenda contravenţională, revocarea abonamentului de ocupare a domeniului public şi dezafectarea terasei.

Alte modificări propuse vizează:

  •  distanţa dintre terasă şi spaţiul deţinut de agentul economic, care trebuie să fie de maximum 15 metri, iar spaţiul să dispună de toalete.
  • mărimea terasei ar trebui să fie în funcţie de mărimea spaţiului comercial deţinut.
  • agenţii economici au solicitat ca prin regulament să se stabilească sancţiuni pentru firmele ai căror angajaţi nu poartă haine personalizate, care să îi diferenţieze de clienţi, precum şi sancţionarea agenţilor economici ai căror angajaţi nu au o ţinută corespunzatoare sau care nu au ecuson de identificare.
Alte articole:   Aplicaţia InfoCons facilitează reciclarea produselor electronice şi electrocasnice

Măsuri privind activitățile de aprovizionare

În ceea ce privește aprovizionarea, părțile au căzut de acord ca accesul pentru aprovizionare, în zonele interzise circulației rutiere, să se facă în intervalul orar 7.00-10.00.

Aprovizionarea pentru agenţii economici de pe strada Republicii se va face de pe străzile adiacente (Postăvarului, Sf. Ioan, M. Weiss). Totodată, s-a decis ca în următoarea perioadă să se identifice câteva zone care să permită oprirea maşinilor care fac aprovizionarea, pentru maxim 20-30 de minute, în intervalul orar 15.00-17.00/18.00, pentru situaţiile în care este necesară şi aprovizionarea în cursul după-amiezii.

Colectarea deşeurilor se va face pâna la ora 8.30

Cât privește salubrizarea, s-a decis ca în zona Centrului Istoric, colectarea deșeurilor de la agenții economici se va face zilnic, între orele 05.00-05.30, iar depozitarea deșeurilor se va face exclusiv în pubele.

Alte articole:   VIDEO Sărbătoare de Rusalii și baterea armindenilor la Feldioara

Astfel, între orele 5.00 – 5.30, agenţii economici vor trebui să scoată pubele cu deşeuri într-o zonă accesibilă firmelor de salubrizare, care între orele 5.30 – 8.30 le vor prelua şi le vor descărca. După această oră, nicio maşină de salubrizare care colectează deşeuri nu va mai circula pe străzile din Centrul Istoric.

De asemenea, s-a decis ca depozitarea gunoaielor se va face exclusiv în pubele, cei care vor folosi sacii menajeri şi îi vor depozita pe domeniul public fiind pasibili de amendă. Totodată, pentru colectarea selectivă, operatorii vor trebui să asigure saci de culori diferite, pentru fiecare tip de deşeu colectat selectiv.

Foto: arhiva

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate