Zimbrul a fost inclus pe stema comunei Vama Buzăului

Zimbrul a fost inclus pe stema comunei Vama Buzăului

Cunoscută pentru Cascada Urlătoare și izvoarele de apă ce ies direct din munte, dar mai ales pentru Rezervația de zimbrii, comuna Vama Buzăului are de acum zimbrul pe stemă.

Deși are o atestare documentară de 243 de ani, Vama Buzăului nu a avut până acum o stemă a sa. Guvernul a aprobat joi, stema oficială a comunei Vama Buzăului.

Stema este compusă dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite, tăiat de un brâu roşu unghiular (zimţat) cu bordura de argint de 3 mm. În partea superioară, în câmp albastru, se află central, pe o terasă neagră, un brad de argint, însoţit dreapta-stânga de două cruci treflate de argint.

În partea inferioară, în câmp verde, se află un zimbru maro, boncănind trecând spre dreapta. Scutul este timbrat de o coroană murală de argint cu un turn crenelat, noteazî coropress.ro

Semnificaţia elementelor însumate

Brâul sugerează elemente de fortificare „Festungurile” din localitate, bradul argintiu pe fundalul albastru, alături de fundalul verde trimit la resursele naturale (munte, vegetaţie, ape), iar crucile amintesc despre viaţa religioasă a comunităţilor locale şi sacrificile celor care au luptat în zonă în primul război mondial. Zimbrul reprezintă rezervaţia de zimbrii de pe teritoriul localităţii. Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.

Autoritățile locale vor ca localitatea să aibă un imn și un steag al comunei. De asemenea, edilii vor atestarea comunei ca fiind staţiune turistică, pentru care au depus deja documentația.

Alte articole:   Cupa „Jandarmeria montană la înălțime!”

Comuna Vama Buzăului are în componență satele Vama Buzăului (reședință), Acriș, Buzăiel și Dălghiu.

Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.