Bursă suplimentară pentru cei mai buni studenţi-doctoranzi ai Universității Transilvania

Bursă suplimentară pentru cei mai buni studenţi-doctoranzi ai Universității Transilvania

La Universitatea Transilvania din Braşov dezvoltarea resursei umane pentru activitatea de cercetare este o prioritate, astfel că începând cu noul an universitar, 2018-2019, cei care vor susţine admiterea la doctorat vor putea beneficia de o bursă lunară suplimentară de 2.000 de lei, din partea Universităţii Transilvania din Braşov.

Această bursă se acordă suplimentar, în fiecare lună, din fondurile proprii ale Universităţii, pe lângă bursa oferită în mod normal, de la bugetul de stat.

Universitatea Transilvania din Braşov va oferi nu mai puţin de 18 astfel de burse, câte una pentru fiecare domeniu de doctorat.

Cei care vor susţine examenul de admitere pentru doctorat vor putea intra în competiţie şi pentru obţinerea acestei burse, care se va menţine pe tot parcursul stagiului de doctorat (3 ani, respectiv 4 ani pentru domeniul Medicină).

Ierarhizarea candidaţilor se face pe domenii de doctorat, pe baza următoarelor criterii:

  • media anilor de studii de licenţă – pondere 40 %;
  • media anilor de studii de master – pondere 20 %;
  • media obţinută la examenul de specialitate pentru admiterea la doctorat – pondere 20%;
  • activitatea de cercetare ştiinţifică (ex. articole publicate, prezentări la manifestări ştiinţifice ş.a.), participarea la concursuri naţionale/internaţionale, premii obţinute la astfel de concursuri, pe durata ciclurilor de licenţă şi master – pondere 20 %.
Alte articole:   Poluarea în Brașov rămâne la cote ridicate. Ce spun măsurătorile?

Punctajul minim necesar pentru acordarea bursei este de 75 de puncte (din punctajul maxim de 100 puncte), bursa fiind acordată celui mai bine clasat candidat pe domeniu de doctorat. În caz de egalitate, bursa se acordă candidatului cu punctaj mai mare la criteriul de ierarhizare 1.

Dosarele pentru înscrierea în competiţie se vor depune în perioada 1-5 octombrie 2018 la secretariatul Școlii Doctorale Interdisciplinare (clădirea Rectorat), iar rezultatele vor fi anunţate în 12 octombrie 2018.

Detaliile privind acordarea acestei burse sunt disponibile AICI.

În plus, toţi doctoranzii Universităţii Transilvania din Braşov pot beneficia şi de burse pentru mobilităţi internaţionale.  Astfel, îşi pot alege universitatea parteneră din altă ţară unde vor să îşi desfăşoare stagiul de cercetare, iar în funcţie de distanţă, le va fi alocată o sumă curpinsă între 9.800 şi 14.000 de lei.

Pentru această bursă pot aplica toţi doctoranzii Universităţii Transilvania din Braşov, indiferent de forma de învăţământ – buget sau taxă şi chiar dacă beneficiază şi de alte tipuri de burse.

În prezent, la Universitatea Transilvania din Braşov sunt peste 400 de doctoranzi, la 18 domenii. Pentru admiterea 2018-2019 la doctorat sunt disponibile 61 de locuri finanţate de la buget (cu şi fără bursă) şi 100 de locuri cu taxă.

Alte articole:   VIDEO Roxana Mînzatu, despre noul proiect de lege pentru Start Up Nation

Înscrierile la doctorat vor avea loc în perioada 3-18 septembrie 2018, între orele 10:00-15:00.

Loading...
  1. Cei mai slabi profesori+ cercetare=0. Asta e definitia univ Transilvania.

    Reply
  2. Poate ca se dau burse de contraperformanta:)

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap