Atletism: Brașovul îl are pe Iulian Staicu (CS Țara Bârsei) la „Europenele” de la Berlin

Atletism: Brașovul  îl are pe Iulian Staicu (CS Țara Bârsei) la „Europenele” de la Berlin

În perioada 7-12 august, Stadionul Olimpic din Berlin va fi gazda Campionatelor Europene de atletism în aer liber, ediția a 24-a. La cea mai importantă competiție atletică a anului vor participa 1.572 de atleți (828 la masculin, 744 la feminin) din 49 de țări, iar delegația României este formată din 36 de atleți (18 la masculin, 18 la feminin).

Brașovul îl are ca reprezentant la această întrecere de mare anvergură pe săritorul în lungime Iulian Cristian Staicu (25 ani). Sportiv legitimat la Clubul Sportiv Țara Bârsei 2011 și pregătit de prof. Horațiu Calfă, Iulian-Cristian Staicu este campionul la zi al României atât în sală, cât și în aer liber.

Iulian Staicu: „Este un sezon pe care l-am început foarte bine în iarnă, când am reușit să-mi fac baremul de Europene, cu o săritură de 8,09 metri, la Naționalele de sală. Din păcate, a urmat de o mică accidentare ce nu mi-a permis să performez la cote maxime, iar acum vine cel mai important concurs de până acum din cariera mea, Campionatul European de la Berlin, unde îmi doresc să fac o figură cât mai frumoasă, să mă calific în finala probei de săritura în lungime și, de ce nu, să sper la o medalie europeană”.

Prof. Horațiu Calfă: „Am avut un an greu, cu suișuri și coborâșuri, în care am încercat să ne pregătim cât mai bine. Sperăm ca rezultatele să apară în urma muncii depuse și să culmineze odată cu această participare a lui Iulian la Campionatul European de seniori de la Berlin”.

Eveniment sportiv de o altă dimensiune

2018 este primul an în care este promovat conceptul de Campionate Europene multi-sport, un eveniment care, la fiecare 4 ani, reunește Campionatele Europene existente ale unora dintre cele mai importante sporturi ale „Bătrânului continet”. Ediția inaugurală din 2018 va fi organizată de orașele-gazdă din Glasgow, Scoția (Campionatele Europene de gimnastică, nataţie, ciclism, canotaj, golf şi triatlon) și Berlin, Germania (Campionatele Europene de Atletism în aer liber), între 1 și 12 august.

Atletismul românesc își așteaptă noile staruri

„Sunt mândru şi onorat, în acelaşi timp, că pot fi alături de atleţi şi antrenori de excepţie, care confirmă valoarea şcolii româneşti de atletism. Baremurile de calificare nu au fost deloc facile şi, cu toate acestea, iată că avem 36 de sportivi calificaţi la cea mai importantă competiţie europeană de atletism! Sper ca momentul Berlin 2018 să ne aducă, din nou, gustul victoriei şi să devină momentul în care se vor naşte cu adevărat noi staruri ale atletismului românesc”, declară Florin Florea, preşedintele Federaţiei Române de Atletism (FRA).

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.