„Tango simfonic” cu Analia Selis și Mariano Castro, la Castelul Bran

„Tango simfonic” cu Analia Selis și Mariano Castro, la Castelul Bran

Castelul Bran propune iubitorilor muzicii, în luna august, un concert de excepție, pe insula lacului mare din Parcul Regal. Sub bagheta dirijorului Cristian Oroșanu, Kamerata Kronstadt, pianistul Mariano Castro și îndrăgita Analia Selis vor purta auditoriul într-o lume magică, metamorfozată prin note muzicale, sub titlul: ”Tango simfonic”.

Concertul începe la ora 20.00, în seara zilei de 4 august 2018, iar un bilet costă 80 de lei. Detalii și rezervări la telefon 0268.237.700 sau la office@bran-castle.com.

Artiștii vin cu o nouă abordare asupra muzicii clasice combinate cu acordurile ritmurilor latine. Iubitorii de gen vor urmări un concert de tangouri, valsuri și milonga argentiniene completate cu un moment special de tangouri celebre românești.

Analia Selis este originară din Tucuman, Argentina. A început să cânte de la primele amintiri ale vieții sale, iar în anul 2002 a obținut „Diploma in Vocal Performance” la „Longy School of Music” (Boston, USA). Analia Selis a reprezentat Argentina la Festivalul Cerbul de Aur 2004 și a reușit să se claseze pe locul 3. În anul 2009, Analia a fost invitată pentru a doua oara să cânte în Piața Festivalului George Enescu, alături de chitaristul Julio Santillan (Argentina), violoncelistul Răzvan Suma (România) și actrița Mihaela Teleoaca (România). În anul 2014, Analia a debutat în arta tangoului, în turneul național „Vă place tango?” împreună cu violoncelistul Răzvan Suma și chitaristul argentinian Julio Santillan. În anul 2015 a lansat proiectul „Tango Simfonic”, tango aranjat pentru orchestra de cameră, pian și voce, călătorind de atunci și până în prezent prin toată țara, în colaborare cu cele mai importante filarmonici din România.

Alte articole:   Costel Alexe cere Brașovului să implementeze cât mai rapid măsurile şi planurile integrate privind calitatea aerului

Muzician complex, pianist, chitarist, compozitor, orchestrator, solist sau membru în diferite formaţii, Mariano Castro, argentinian din Buenos Aires s-a stabilit din 2013 în România. A adus cu el vasta sa cultură muzicală, un statut recunoscut la nivel mondial şi o mare bucurie de a cânta. Mariano Castro, cetățean de onoare al „Orașului Vânturilor Bune”, Buenos Aires, este membru al celebrei trupe neotango Narcotango, dublu nominalizată la Latin Grammy Awards (2009 și 2010) și nepot al unei pianiste care a lucrat cu legendarul compozitor de tango Julio De Caro. Este cunoscut în România ca partener de concerte de tango al unui alt muzician din Argentina, Analia Selis.

Dirijorul Cristian Oroşanu a debutat la pupitrul unor ansambluri de renume, dirijând Orchestre de Paris, Orchestre National de Bordeaux şi Orchestra Tonhalle din Zürich. În ultimii ani, a avut ocazia să lucreze ca dirijor asistent cu Yutaka Sado, Mstislav Rostropovici şi Ingo Metzmacher. A fost, de asemenea, dirijor asistent la Deutscher Symphonie Orchester din Berlin, a colaborat cu BBC Scottish Orchestra, Ensemble Orchestral de Paris, Orchestre Lamoureux, Orchestra Naţională din Porto, Orchestra Filarmonicii „George Enescu”, Orchestrele Filarmonicilor din Strasbourg şi Bruxelles şi Israel Kibbutz Orchestra. Cristian Oroşanu colaborează frecvent cu Orchestra Naţională Radio, dar şi cu Operele Române din Bucureşti şi Cluj-Napoca, unde a dirijat peste 30 de lucrări de gen. În prezent, este dirijor al Filarmonicii din Braşov.

Alte articole:   VIDEO Minciunile lui Kadas privind violenţa mascaţilor, demontate de filmul percheziţiei

Kamerata Kronstadt este o nouă orchestră de cameră, tȃnară și dinamică, ce a luat fiinţă din dragoste și dăruire pentru muzică, dezvoltând un ambiţios proiect cultural, plin de energie și dragoste pentru public. Membrii orchestrei au fost aleşi pe criteriul interesului participării în spirit cameral, fiind totodată interpreţi ce activează în cadrul orchestrelor braşovene ale Filarmonicii şi Operei Brașov.

Sub bagheta maestrului Cristian Oroşanu, Kamerata Kronstadt a invitat publicul brașovean ȋn cadrul primelor sale trei stagiuni, la o serie de concerte – eveniment, avȃnd ca invitaţi soliști deosebiţi, dintre care amintim violoniștii Alexandru Tomescu, Răzvan Stoica, Gabriel Croitoru, Stefan Tarara sau Rebekka Hartmann, pianistul Horia Mihail, violoncelistul Răzvan Suma, artiștii lirici Leontina Vaduva si Robert Nagy, dar si din sfera mai putin clasica, Alexandra Fits și Analia Selis.

Kamerata Kronstadt sprijină atȃt proiecte sociale ale Brașovului, prin susținerea unor concerte caritabile, cȃt și proiecte educaționale, ȋn vederea formării muzicale a publicului brașovean foarte tȃnăr, prin susținerea unor concerte educative dedicate exclusiv copiilor.

Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.