Miercurea sirenelor. Se verifică din nou sistemele de avertizare-alarmare a populaţiei

Miercurea sirenelor. Se verifică din nou sistemele de avertizare-alarmare a populaţiei

Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov continuă desfășurarea lunară a exercițiilor pentru testarea și verificarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.

Astfel, astăzi, 1 august, în intervalul orar 10.00 – 11.00, vor fi acționate sirenele de alarmare publică existente la nivelul unităților administrativ teritoriale.

Exercițiul are ca scop testarea şi verificarea sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă.

Populaţia nu trebuie să intre în panică, fiind vorba doar de un exerciţiu prin care se doreşte răspândirea semnificaţiei semnalelor acustice care pot fi transmise prin intermediul sirenelor.

În cadrul exerciţiului, vor fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înştiinţare către autorităţi, cât şi modul de funcţionare a mijloacelor de alarmare a populaţiei (sirene) existente la nivelul judeţului Brașov şi audibilitatea mijloacelor de alarmare a populaţiei.

Semnificația semnalelor de alarmă în funcție de durata acestora:

Semnalul ALARMĂ AERIANĂ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.

Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.

Semnalul PREALARMĂ AERIANĂ se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Prealarmarea reprezintă transmiterea mesajelor/semnalelor de avertizare către autorităţi despre probabilitatea producerii unor dezastre sau a unui atac aerian.

Alte articole:   Prețul benzinei a scăzut sub 5 lei / litru. Care este motivul

Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute.

Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.