blog-logo

Universitatea Transilvania din Brașov în top trei național în ceea ce privește valoarea grantului aprobat pentru mobilitățile Erasmus+

Universitatea Transilvania din Brașov în top trei național în ceea ce privește valoarea grantului aprobat pentru mobilitățile Erasmus+

Universitatea a primit din partea Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP) finanțarea necesară pentru derularea programului Erasmus+ cu țări partenere din afara spațiului european, dedicat studenților și cadrelor didactice din Universitate.

Pentru anul universitar 2018-2019, au fost aprobate 12 țări partenere noi. Studenții și cadrele didactice ale Universității Transilvania vor putea pleca în mobilități în nu mai puțin de 30 de țări din întreaga lume.

Spre deosebire de anul trecut, de acum, pe lista țărilor partenere Erasmus+ regăsim și Japonia, Bosnia și Herzegovina, Tanzania, Zimbabwe, Azerbaijan, Belarus, Iordania, Malaysia, Thailanda, Kazahstan, Cuba, Uruguay.

Universitatea Transilvania din Braşov, pe locul trei în ţară în ceea ce priveşte valoarea grantului aprobat pentru mobilităţile Erasmus+ .

Alte articole:   Firmă amendată pentru mizeria de pe şantier împrăştiată pe șosea

Instituția deînvățământ a primit de la ANPCDEFP, 464.924 € pentru mobilităţile Erasmus+ ce urmează să se deruleze în anul universitar următor, în ţări partenere (altele decât din Europa). Astfel, instituţia braşoveană este a treia la nivel naţional, din 49 de universităţi.

Cea mai mare sumă a primit-o Universitatea din Oradea – peste 850.000 €, apoi Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi – 527.000 €, iar a treia finanţare îi este alocată Universităţii Transilvania din Braşov.

Aşadar, în cuantumul sumei de 464.924 €, Universitatea va putea efectua mobilităţi în cadrul programului Erasmus+ în 30 de ţări partenere din afara Uniunii Europene. Pe lângă acestea, Universitatea desfăşoară mobilităţi şi în toate ţările U.E.

Alte articole:   Transhumanţa carpatică, inclusă în patrimoniul național și UNESCO. Bran - Moieciu și Săcele, localitățile unde se face transhumanță

Cel mai important program de învățământ şi formare profesională

Programul Erasmus+ este cel mai important program de învățământ şi formare profesională din Uniunea Europeană, în ceea ce priveşte mobilitatea şi cooperarea la nivelul învățământului superior în Europa. Programul le oferă posibilitatea studenților, cadrelor didactice sau altor persoane să studieze sau să predea în străinătate, pe o perioadă determinată de timp. Programul a fost înființat în 1987, iar de atunci, milioane de studenți din Europa şi nu numai au studiat gratuit pentru un semestru sau un an în alte țări.

Anual, sute de studenți ai Universității Transilvania din Brașov beneficiază de mobilități în cadrul programului Erasmus+. Pentru a putea studia în altă țară, studenții Universității trebuie să îndeplinească o serie de condiții minime, iar în funcție de destinația aleasă le este alocată o sumă de bani suficientă pentru asigurarea nivelului de trai în acea țară. După finalizarea mobilității, studenților le sunt echivalate cursurile și notele obținute acolo.

Alte articole:   Primele efecte concrete regionale în lupta anti-COVID: relațiile de amiciție

Foto: unitbv.ro

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.