blog-logo

Situaţie de criză la nivelul administraţiei locale din Augustin. Ce zice prefectul

Situaţie de criză la nivelul administraţiei locale din Augustin. Ce zice prefectul

Prefectul judeţul Braşov, Rasaliu Marian Iulian, a solicitat pentru astăzi, 30 iulie 2018, o convocare a aleşilor locali din comuna Augustin, având în vedere că la nivel administrativ există un blocaj din cauza faptului că posturile de primar şi viceprimar nu sunt ocupate în acest moment, iar patru consilieri locali din formaţiunea liberală şi-au dat demisiile din funcţii.

Prefectul Rasaliu Marian s-a deplasat la Augustin cu intenţia clarificării şi descongestionării situaţiei inedite pentru judeţul Braşov. Din partea aleşilor din Augustin au participat cinci consilieri locali PSD, din cei 11 în funcţii de drept, motiv pentru care şedinţa nu a fost statutară. Ca urmare, nu s-a adoptat nici o hotărâre în acest sens.

„A fost o vizită anunţată încă de săptămâna trecută. Am venit să analizăm cum poate funcţiona localitatea din punct de vedere al legalităţii.  La acest moment, localitatea nu este condusă, toate atribuţiile fiind preluate de către secretarul comunei Augustin, neexistând primar, nici viceprimar, iar patru consilieri şi-au dat demisia. Acum este haos la Augustin. Din punctul  meu de vedere, este o laşitate şi o nepăsare totală să-ţi dai demisia pur şi simplu şi să arunci localitatea  în haos, fără să ţii cont de interesele oamenilor sau de faptul că sunt proiecte cu finanţare europeană care se vor bloca, deşi de rezultatul respectivelor proiecte ar trebui să se bucure toată comunitatea. Aş vrea ca toţi cei implicaţi să înceteze cu orgoliile personale, care-i afectează pe locuitorii comunei Augustin”, a declarat prefectul Rasaliu, la finalul şedinţei.

Deocamdată, în cazul de la Augustin, nu sunt întrunite condiţiile art. 55, al.1, lit.c, din Legea administraţiei publice locale, cu referire la dizolvarea Consiliului Local.   

CITEȘTE ȘI Augustin, comuna fără primar, viceprimar și consilieri locali

Grupul de cinci consilieri PSD Augustin a iniţiat o convocare a Consiliului Local în următoarele zile, iniţiativă înregistrată în baza prevederilor Legii nr. 215/2001 a administraţiei publice locale, potrivit căreia o treime din numărul consilierilor locali poate solicita convocarea Consiliului Local în şedinţă extraordinară, pe ordinea de zi fiind alegerea viceprimarului localităţii Augustin.  

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Workshop, la Brașov: „Prevenirea și gestionarea afecțiunilor musculoscheletice de origine profesională”

Leave a Reply

Your email address will not be published.