Atletism: Iulian Staicu (CS Țara Bârsei) și Andreea Necșoiu (CSM Brașov), campioni ai României

Atletism: Iulian Staicu (CS Țara Bârsei) și Andreea Necșoiu (CSM Brașov), campioni ai României

La Pitești, pe Stadionul „Nicolae Dobrin”, Federația Română de Atletism (FRA) a organizat, în zilele de 26-27 iulie, etapa finala a Campionatelor Naționale în aer liber pentru seniori și tineret.

Dublu campion național, Nicolae Soare vine la Crosul 15 Noiembrie

Competiția a fost împărțită în două reuniuni, desfășurate separat, în prima și a doua zi, de la ora 18,30 respectiv 18, cu excepția probei de 10.000 metri (feminin și masculin), programate joi, 26 iulie de la ora 8, fetele (Cristina Simion – campioană a României, o atletă pregătită de Margareta Barbu, antrenoare din Brașov) și ora 8,30, băieții. Cursa acestora l-a avut învingător pe Nicolae Alexandru Soare, cel care a devenit campion național și la 5.000 metri.

Soare este cel mai cunoscut alergător de curse lungi al României, cu două participări la Jocurile Olimpice, iar anul acesta, pe 11 noiembrie, va fi prezent la Brașov, la Crosul 15 Noiembrie, ediția a 29-a.

Andreea Necșoiu (CSM Brașov), dublă campioană a României la suliță

Atletismul brașovean a părăsit întrecerile de la Pitești cu capul sus, după rezultatele înregistrate de trimișii săi.

Mai întăi, semifondistul Cătălin Tecuceanu (în roşu) a câștigat două medalii de bronz pentru CSM Brașov, în proba de 1.500 metri: un bronz la seniori, celălalt la tineret.

Apoi, aruncătoarea Andreea-Florina Necșoiu a dat lovitura pentru Clubul Sportiv Municipal Brașov. La suliță, ea a devenit dublă campioană națională, și la senioare, și la tineret, pe când la aruncarea greutății a cucerit medalia de bronz la tineret.

Alte articole:   Godină aștepta o reacție de la ministrul de Interne față de atacul lui Kadas (PNL) la adresa șefului Poliției Brașov

Iulian Staicu își continuă dominația la lungime

Vineri, 27 iulie, printre toate celelalte probe, le-a venit rândul (și) lungimiștilor să-și arate valoarea. La seniori, Iulian Staicu și-a confirmat reputația, adjudecându-și încă un titlu național cu o săritură de 7,86 metri.

Colegul său de la CS Țara Bârsei, de asemenea antrenat de prof. Horațiu Calfă, Bogdan Șitoianu a sărit 7,20 metri la Pitești, atât cât i-a trebuit însă pentru a-și pune la gât medalia de bronz la tineret.

Pentru Cristian-Iulian Staicu urmează adevăratul examen al anului: Campionatele Europene de la Berlin, din 7-12 august.

3 medalii pentru Adina Cîrciogel

Atletă cu dublă legitimare LPS Brașov-CSM București și aflată tot sub îndrumarea lui Horațiu Calfă, Adina Cîrciogel a adunat nu mai puțin de 3 medalii la tineret: bronz la 400 metri, argint la 4X400 metri, bronz la 4X100 metri.

Vedetele României vin la Crosul 15 Noiembrie

Ca și Nicolae Soare, toate celalte vedete din lotul României care vor lua startul la Crosul 15 Noiembrie (duminică, 11 noiembrie) și-au reconfirmat valoarea și statutul la Naționalele de la Pitești: Ancuța Bobocel (CSU Craiova) este, din nou, campioană a României la 5.000 metri și vicecampioană la 1.500 metri, pe când Roxana Bîrcă (CSA Steaua București/ CSU Arad), este medaliată cu argint la 5.000 metri.

Alte articole:   Scandal azi-noapte, pe Calea București. De la ce a pornit altercatia?!
Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.