blog-logo

Poţi să plăteşti cursele RAT cu telefonul mobil. Ce trebuie să faci?

Poţi să plăteşti cursele RAT cu telefonul mobil. Ce trebuie să faci?

RATBV S.A. implementează din data de 01 august 2018 o nouă modalitate de plată a călătoriilor, prin intermediul unei aplicaţii gratuite ce se poate descărca pe telefoanele mobile inteligente (smartphone), respectiv aplicaţia „24 pay”. Aceasta este disponibilă pentru sistemele Android şi iOS şi va permite achiziţia mai multor tipuri de titluri de călătorie prin intermediul telefoanelor. De menţionat că RATBV S.A. a amplasat în toate mijloacele de transport în comun şi în toate staţiile de pe raza municipiului Braşov coduri QR unice care permit utilizarea acestei aplicaţii.

În ceea ce priveşte „paşii” catre trebuie urmaţi pentru utilizarea acestui nou sistem: se descarcă aplicaţia pe telefon; se înrolează (ataşează) un card bancar în aplicaţie, VISA sau Mastercard; la deschiderea aplicaţiei pe telefon se selectează secţiunea „Transport public”, iar apoi „cumpără bilet” şi se scanează codul QR din staţie sau mijlocul de transport în comun; se selectează apoi una dintre opţiunile titlurilor de călătorie a căror cumpărare se doreşte, se efectuează cumpărarea şi se primeşte mesajul de confirmare a efectuării tranzacţiei. În cazul controlului efectuat de angajaţii RATBV S.A., călătorii vor prezenta codul QR primit pe telefon, cod care este unic. Aplicaţia se poate descărca gratuit de pe www.24pay.ro sau Google play/Appstore.

Alte articole:   Final de an trist pentru Kids Tâmpa în Liga Elitelor

De menţionat că de pe cardul bancar al utilizatorilor se retrage doar tariful biletului, fără nici un alt adaos sau comision.

 

Distribuie dacă îți place!
 1. Cetateanul platitor de taxe Adrian 27 iulie 2018, 10:04 PM

  Civilizat…modern…corespunzator unui oras ca Brasov …Bravo ! La cat mai multe astfel de initiative !

  Reply
 2. Acum nu ca sunt eu carcotas, dar: 1. se descarcă aplicaţia pe telefon; 2 .se înrolează (ataşează) un card bancar….; 3. se selectează secţiunea „Transport public”; 4, apoi „cumpără bilet”; 5; şi se scanează codul QR; 6. se selectează apoi una dintre opţiunile ….; 7. primeşte mesajul de…
  Un om normal ar face asa: 1. dat sms la numar scurt. 2. primit mesaj cu biletul/abomanet … Cand sunt solutii mult mai simple, de ce sa nu ne complicam… doar asa de amorul artei. Iar daca nu am net pe mobil ce fac?. Ca apropo wifi-ul, mult laudat, a devenit o raritate in autobuzele RAT. Aaaa, stai asa si realizarile primariei sunt la fel…

  Reply
 3. Sa nu mai spunem ca acel cod qr nu se scaneaza. Stau ca proasta in targ cu telefonul la geam in masina. Cat a costat oare acest nou fiasco?

  Reply
 4. Pentru mine e foarte utila metoda asta. Doar ca in ultimele zile, dispar afisele cu coduri din spatele autobuzelor si trebuie sa mergi pana la mijlocul lor sa poti cumpara bilet. La ore de varf, cand autobuzele sunt pline, slabe sanse sa folosesti varianta asta. Pe langa asta, din statie se poate cumpara doar abonament pe o zi.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.