blog-logo

London Schools Symphony Orchestra – concert extraordinar în Biserica Neagră

London Schools Symphony Orchestra – concert extraordinar în Biserica Neagră

Duminică, 29 iulie, Biserica Neagră invită publicul la al doilea concert extraordinar găzduit de lăcașul de cult în cadrul Festivalului Musica Barcensis.

Începând cu ora 19:00, London Schools Symphony Orchestra va prezenta un concert instrumental sinfonic, după următorul program:

  • George Enescu (1881-1955) – Rapsodia Română Nr. 1 în la major, Op 11
  • Leonard Bernstein (1918-1990) -Trei episoade dansante din muzicalul  On the Town
  • Béla Bartók  (1881-1945) – Concert pentru Orchestră

Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile. Pentru organizarea evenimentului, programul de vizitare al Bisericii Negre va fi întrerupt la ora 18:00. Porțile vor fi redeschise cu 30 minute înainte de începerea concertului, pentru a permite accesul auditorilor.

London Schools Symphony Orchestra – Biography. Director Artistic: Peter Ash

„…a touch of the miraculous.” – The Daily Telegraph 08/01/17

Numită de Sir Simon Rattle „un ambasador incomparabil pentru dinamismul și excelența tineretului britanic”, London Schools Symphony Orchestra (LSSO) este de mai bine de 60 de ani un reper al artei interpretative a tinerilor muzicieni londonezi, fiind gestionată de Centrul pentru Tineri Muzicieni din Londra, o divizie a Guildhall School și susținută și sponsorizată de City of London Corporation.

Alte articole:   Agresorii vor fi monitorizați cu brățări GPS, din octombrie

Orchestra își propune să ofere membrilor săi o experiență completă privind repertoriul orchestral, de la Bach, până la Beethoven, Bartók și alți compozitori.

A cânta în LSSO înseamnă oportunitatea de a cunoaște muzica din interior, de a colabora cu dirijori cunoscuți, de a acompania câțiva dintre cei mai iluștri soliști ai lumii și de a forma prietenii de lungă durată prin bucuria împărtășită și entuziasmul de a face muzică împreună.

Sponsorizată de City of London Corporation, LSSO prezintă trei concerte la Barbican Center, plus un turneu în fiecare vară. Cursurile au loc în vacanțele de iarnă, primăvară și vară, și includ repetiții intense cu muzicieni de top din Londra. Participarea la toate cursurile este încurajată, dar nu obligatorie. În caz de nevoie, este disponibilă și finanțarea cursurilor și a turneelor.

Orchestra a concertat de-a lungul timpului sub bagheta a numeroşi dirijori de talie internaţională, printre care Sir Colin Davis, Sir Charles Mackerras, Sir Simon Rattle, Sir Richard Armstrong, Tamás Vásáry și Leif Segerstam. Turneele de vară s-au desfășurat în locații precum Turcia, Japonia, Polonia, Argentina, Italia și Statele Unite.

Alte articole:   Activități pentru copii, la Dino Parc Râșnov, începând de joi

Peter Ash, Dirijor și Director Artistic

Activitatea ca dirijor a domnului Peter Ash a inclus premiere globale la Festivalul Salzburg, lucrarea lui Tobias Picker, Fantastic Mr. Fox, pentru Opera din Los Angeles și The Minpins, aranjament propriu al muzicii orchestrale a lui Sibelius, în St. Petersburg. In UK a colaborat cu multe orchestre, incluzând The Royal Philharmonic Orchestra, diverse orchestre BBC, London Sinfonietta, City of London Sinfonia și Scottish Chamber Orchestra. Activitatea în muzica veche include primele trei producții ale lui Haydn pentru Opera Garsington, concertul de deschidere al Festivalului Bicentenar Mozart din Praga, din 1991, cu Piotr Anderszewski și Belshazzar, de Händel, în Spania.

În calitate de compozitor, opera lui, Keepers of the Night, care a avut premiera în iulie 2007, cu Corul Copiilor din Los Angeles, a fost apreciată de Alan Rich (Variety și LA Weekly) pentru „farmecul, sofisticarea și frumusețea profundă…”

Cea de-a doua operă, The Golden Ticket, bazată pe nuvela pentru copii a lui Roald Dahl, Charlie și Fabrica de ciocolată, a avut premiera în iunie 2010, susținută de Teatrul de Operă St. Louis, și a fost primită cu entuziasm. Criticul de la Opera Today a lăudat „paleta aurală a lui Ash”, în timp ce Chicago Tribunea descris spectacolul ca „delicios…un amestec artistic de simplitate și sofisticare”. Mai multe spectacole au urmat la Opera Wexford din Irlanda și apoi în Atlanta, Georgia, în SUA, unde Ash a dirijat. O înregistrare live bazată pe aceste performanțe a fost descrisă de Gramophone ca fiind „încântătoarea transformare a cărții lui Dahl într-o aventură tumultuoasă și îndrăzneață”.

Alte articole:   Peste 280 de cazuri de Covid-19, în ultimele 24 de ore, în județul Brașov

Cea mai recentă creație, The Pelicantata, este o cantată seculară dramatică neobișnuită, care se adresează publicului de orice vârstă. Bazată pe nuvela lui Roald Dahl’s, The Giraffe and the Pelly and Me s-a bucurat de o primire foarte bună la premiera din Bath Abbey, din 4 martie 2017, cu Sir Tony Robinson ca narator și The Stroud Choral Society.

Peter Ash locuiește în Londra, unde dirijează orchestrele de la London’s Centre for Young Musicians și este director artistic al London Schools Symphony Orchestra. A condus LSSO mai mult de zece ani și a fost cu LSSO în turnee în toată Europa, dar și în Turcia și Japonia.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.