blog-logo

Copacii din Livada Poştei, ascultaţi cu „stetoscopul” de „doctorii” de la Silvicultură

Copacii din Livada Poştei, ascultaţi cu „stetoscopul” de „doctorii” de la Silvicultură
În zona parcului Ina Schaeffler (Livada Postei), un copac din specia artar s-a prabusit peste una dintre alei. In urma verificarilor efectuate de către reprezentantii Serviciului Amenajare Zone de Agrement, ai Regiei Padurilor Kronstadt si ai Politiei Locale, s-a constat ca arborele a fost dezradacinat de ploile abundente din ultima perioada si de vantul de intensitate foarte mare.
Totodata, au fost verificati si ceilalti copaci din zona si s-a luat decizia taierii altor doua exemplare, din specia frasin si artar, care de asemenea prezinta pericol de prabusire. In urmatoarele zile se va face o verificare a intregii zone pentru a ne asigura ca riscul unor situatii asemanatoare este cat mai mic posibil.
„Tot pentru a reduce riscurile prabusirii unor copaci, in urmatoarea perioada se va incheia un parteneriat cu Facultatea de Silvicultura a  Universitatii Transilvania, pentru ca specialistii de la aceasta facultate sa verifice sanatatea copacilor cu ajutorul unui tomograf sonic (aparat care masoara viteza de propagare a undelor sonice prin lemn pentru a detecta, neinvaziv, cavitatile si nivelul de descompunere din copaci). Aparatul este utilizat pentru evaluarea riscului de prabusire a copacului, prin masurarea grosimii peretilor reziduali in interiorul trunchiului”, a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei.
Dacă tot se încheie acest parteneriat, poate ar fi bine să fie „consultați” toți copacii, și aceia dintre blocuri, care oricând pot cădea peste oameni sau mașini…
Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Un gălățean și-a făcut praf bicicletele la parcarea subterană de la AFI (Video)

Leave a Reply

Your email address will not be published.