blog-logo

Primarului Ghimbavului, Dorel Toma scăpă de arestul preventiv și trece în arest la domiciliu

Primarului Ghimbavului, Dorel Toma scăpă de arestul preventiv și trece în arest la domiciliu

Curtea de Apel Braşov a menţinut ca definitivă decizia de săptămâna trecută a Tribunalului Braşov privind eliberarea în arest la domiciliu a primarului din Ghimbav, Toma Dorel. Tot în arest la domiciliu va sta și fosta contabilă șefă a Primăriei Ghimbav, Ana-Alina Geogean, precum și trei reprezentanți a unor firme implicate în dosar.

Tribunalul Brașov a decis în 17 iulie înlocuirea măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu acelor cinci inculpați, însă Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov a contestat decizia, iar Curtea de Apel Braşov a respins, vineri, recursul procurorilor, care au insistat pe prelungirea măsurii arestării preventive.

Astfel, până în 19 august, Dorel Toma, Ana Alina Geogean, Lucia Dulcinatu, Goman Fluture şi Goman Cristinel vor rămâne în arest la domiciliu.

Alte articole:   Kids Tâmpa, învinsă de Dunărea Călărași

În încheierea instanței sun înscrise obligațiile acestora:

 „În baza art. 221 alin. 1,2 Cpp pe timpul cât inculpații se află în arest la domiciliu trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să nu părăsească locuința fără permisiunea judecătorului de drepturi şi libertăţi şi a se supune restricţiilor stabilite prin prezenta încheiere, respectiv: imobilul din orașul Ghimbav, str. Nouă, nr. 245, județul Brașov pentru inculpatul Dorel Toma, imobilul din orașul Ghimbav, str. Begoniei, nr. 11, județul Brașov pentru inculpata Ana Alina Geogean, imobilul din comuna Homorod, sat Homorod, nr. 86B, jud. Brașov pentru inculpata Lucia Dulcinatu, imobilul din oraşul Drăgăneşti-Olt, str. Fântânele, nr. 2, jud. Olt pentru inculpații Goman Fluture și Goman Cristinel. b) să se prezinte la organele de urmărire penală sau la judecătorul de drepturi şi libertăţi ori de câte ori sunt chemaţi; c) să nu se apropie şi să nu comunice între ei (exceptând inculpații Goman Fluture și Goman Cristinel, tată și fiu care locuiesc împreună) sau cu coinculpații din dosar: Geogean Aurelian, (exceptând comunicarea cu soția – inculpata Geogean Ana Alina, locuind împreună), Gunea Sergiu și Tănase Radu, direct sau indirect, pe nici o cale. d) să nu se apropie de martorii din lucrări şi să nu comunice cu aceştia, direct sau indirect, pe nici o cale. (…) Va atrage atenția inculpaților asupra dispozițiilor art. 221 alin. 4,5 CPP, în sensul că în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care le revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive și faptul că pe durata măsurii inculpații pot părăsi imobilul pentru prezentarea în faţa organelor judiciare, la chemarea acestora prin intermediul organului de supraveghere”, se arată în încheierea Tribunalului Brașov, pe care Curtea de Apel a menținut-o, arată MyTex.

Sentinţa este definitivă, astfel că până în 19 august cei cinci se află în arest la domiciliu, după ce aproape patru luni s-au aflat în arestul IPJ Brașov.

Alte articole:   Ministrul Educației: Numărul de elevi din clasele de liceu va fi redus

Amintim că DNA a deschis a început urmărirea penală a edilului din Ghimbav în luna aprilie a acestui an, acesta fiind cercetat pentru săvârșirea a șapte infracțiuni de abuz în serviciu.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate