blog-logo

„Am alergat pentru ei” și am fost mai numeroși ca niciodată

„Am alergat pentru ei” și am fost mai numeroși ca niciodată

Aproape o mie de alergători s-au înscris anul acesta la cea de-a zecea ediție a crosului ”Aleargă TU pentru EI”, uniți de solidaritatea față de cei ce luptă cu o boală incurabilă.

Povestea din acest an s-a scris cu mii de kilometri parcurși cu determinare de alergători mici și mari dar și cu bucuria de a-i ajuta pe cei aflați în suferință.

E impresionant cum acest eveniment care acum zece ani a pornit la drum cu o mână de alergători, astăzi a ajuns la o asemenea amploare. Le mulțumim tuturor celor care și-au dedicat efortul pacienților noștri și au înțeles că împreună putem face ca victoria să le aparțină celor care luptă pentru viață”, susține Gabriela Cozmescu, Manager Fundraising HOSPICE Casa Speranței.

Cu sprijinul alergătorilor și partenerilor care au susținut evenimentul, fondurile strânse s-au ridicat la peste 80.000 de lei, sumă care va asigura medicamentele pacienților aflați în grija centrului HOSPICE Casa Speranței din Brașov pentru aproape un an de zile.

Ce poate să ne ofere mai multă speranță decât o comunitate unită să facă bine? Îi felicit pe toți cei care au alergat, au încurajat și s-au bucurat alături de noi. Chiar dacă este o competiție, ea numără aproape o mie de câștigători” – a declarat Mirela Nemțanu, Director Executiv HOSPICE Casa Speranței.

Mai multe companii brașovene au format echipe de alergători în rândul angajaților și au venit împreună la start. Printre acestea s-au numărat Preh România, Miele, Autoliv, Draexlmaier, Belaqva, Siemens, JF Furnir, Normandia, Cerner, Reinert și Maurer Imobiliare.

Mai mult de jumătate dintre alergătorii crosului au luat startul la cursa Preh de 4km și au făcut să vibreze de entuziasm Aleea de Sub Tâmpa. Primele locuri pe podium au fost adjudecate de Elena Găitan, o alergătoare fidelă a competiției și de Gabriel Boga, la categoria masculină. Cursa Miele de 10km a avut-o în frunte pe Maria Magdalena Velișcu, câștigătoare a acestei competiții pentru al doilea an consecutiv, în timp ce la băieți s-a impus Robert Hajnal.

Încurajați îndeaproape de părinți sau bunici, copiii au fost cei mai aplaudați alergători. Cea mai tânără participantă la cursa de copii Draexlmaier nu a împlinit încă doi ani și a uimit publicul cu determinarea sa. Pe prima treaptă a podiumului s-au clasat, în funcție de categoria de vârstă, Andra Dumitrescu și Horia Beleau.

Cursa Autoliv de 2 km, i-a avut câștigători pe Alisia Sălceanu și Teodor Coman.

Câștigătorii tuturor probelor au primit medaliile din mâinile campionilor care ne-au fost alături: Rareș Dumitrescu, multiplu campion la scrimă, Mariana Târcă, maestru și antrenor emerit al sportului, atleta Paula Ivan și președintele Federației Române de Atletism, Florin Florea.

Crosul ”Aleargă TU pentru EI” a fost organizat cu sprijinul Asociației Județene de Atletism și a reprezentat un antrenament oficial pentru Bucharest Marathon.

Foto: Paula Ivan, Florin Florea – președintele Federației Române de Atletism si Elena Antoci – cel mai valoros atlet brasovean

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Toanchină îi cere lui Iohannis să nu mai fie spectator și să aducă la normalitate guvernarea pe care a impus-o

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate