Până la urmă era bună de băut apa tulbure?

Până la urmă era bună de băut apa tulbure?

Șeful Comisariatului Regional pentru Portecția Consumatorului, Sorin Susanu, a anunțat că s-a autosesizat în ceea ce privește calitatea apei furnizate populației în perioada inundațiilor.

Întrebat de newsbv.ro care este rezultatul controlului, acesta ne-a declarat: „Am solicitat să ne fie prezentate buletinele de analiză referitoare la calitatea apei în perioada în care reprezentanţii Companiei Apa au anunţat că apa prezintă turbiditate dar este potabilă. Deocamdată mi s-a răspuns că nu s-au făcut analize pe motiv că nu ar fi existat sesizări în acest sens. Aşteptăm în continuare un răspuns scris pe această temă”.

În altă ordine de idei, poate ar fi interesant ca şi procurorii să declanşeze o anchetă referitor la existenţa sau nu a unei culpe în ceea ce priveşte momentul în care ar fi trebuit să înceapă golirea barajului de la Tărlung. Există voci care spun că la baraj trebuia să înceapă golirea cu mult înainte de vârful maxim al precipitaţiilor, mai ales că era anunţat Codul Roşu de inundaţii. Faptul că s-a început golirea cu un debit mare – circa 200 mc/secundă, s-a dus la apariţia viiturilor, de aici problemele de la Tărlungeni şi ruperea podului de cale ferată la Budilă…

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Cabinetele de optica medicală Optic House - Consultații oftalmologice de calitate la Brașov
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.