blog-logo

Florin Buliga, autorul triplului asasinat, ar putea scăpa de condamnarea pe viaţă

Florin Buliga, autorul triplului asasinat, ar putea scăpa de condamnarea pe viaţă

Florin Buliga, bărbatului care și-a ucis soția, fiul de 13 ani și fiica de 18 ani, înjunghiindu-i în timp ce dormeau, ar putea scăpa de condamnarea pe viaţa, din motive medicale.

Expertiza medico-legală a stabilit că Florin Buliga avea discernământ redus la momentul comiterii faptei.

Într-un acces de furie necontrolată, pe care medicii legiști l-au interpretat și diagnosticat ca fiind tulburare schizotipală cu decompensare afectivă de tip depresiv, Florin Buliga și-a ucis soția și pe cei doi copii ai lor. Buliga ar putea scăpa de condamnarea la închisoare pe viață, luată în calcul în cazul unor asemenea omoruri, scrie libertatea.ro.

Alte articole:   Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru rețelele 5G în România

Astfel, criminalul din Braşov ar putea fi condamnat la cel mult 25 de ani de închisoare.

„Pentru faptele pe care le-a comis, adică cele trei omoruri îndreptate asupra membrilor familiei sale, bărbatul ar fi putut fi condamnat la închisoare pe viață. Însă, raportat la diagnosticul stabilit de legiști, se poate vorbi și de o încadrare juridică în care pedeapsa prevăzută să fie cuprinsă între 15 și 25 de ani de închisoare. Asta pentru că are discernământ scăzut și o serie de afecțiuni psihice. Acest lucru, care se  numește factor de circumstanțiere, poate să-l mai scape de niște ani de pușcărie. Condamnarea va fi tot pentru omor, dar ceva mai ușoară, care-i va permite să intre mult mai devreme în comisia de liberare condiționată. Va fi închis într-un penitenciar de maximă siguranță, nu va fi internat într-un spital de boli nervoase”, au explicat surse judiciare pentru Liberatea.

În arest, Florin Buliga urmează un tratament psihiatric, care să-i amelioreze și poate chiar să-i vindece afecțiunile.

Alte articole:   Primăria Brașov, dispusă să cheltuie peste 58.000 de euro pentru paza bazelor sportive

Buliga așteaptă ca procurorii să termine ancheta și să poată fi transferat într-un penitenciar de maximă siguranță, odată cu trimiterea sa în judecată.

Aceleași surse judiciare, au precizat că Buliga, va urma tratamentul medical și la închisoare, sub controlul doctorilor de acolo, ca măsură de siguranță până la însănătoșire sau până la obținerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol care persistă în acest moment.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate