blog-logo

Zeci de percheziții în Brașov și alte cinci județe, într-un dosar privind obținerea ilegală a permisului de conducere

Zeci de percheziții în Brașov și alte cinci județe, într-un dosar privind obținerea ilegală a permisului de conducere

Ofiţerii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie Mureş, au efectuat mieruri, 82 de percheziții la o instituție publică, la sediile unor firme, precum și la domiciliile unor persoane fizice din județele Mureș, Brașov, Sibiu Hunedoara, Bihor şi Satu Mare, într-un dosar privind fapte de corupţie în promovarea unor examene de obținere a permisului de conducere și evaziune fiscală.

Descinderile sunt efectuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș.

„Perchezițiile se derulează într-o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de corupție și evaziune fiscală cu implicarea unor funcționari publici și a altor persoane fără calitate specială, în vederea promovării probei practice de obținere a permisului de conducere. Totodată, din cercetările efectuate a mai rezultat faptul că, unul dintre funcționarii publici este implicat în operațiunile unor societăți comerciale de pe raza județului Mureș, care au ca obiect de lucru achiziționarea și comercializarea de produse de panificație de la diferiți producători din țară. Aceștia vindeau produsele obținute, fără întocmirea de documente justificative, pentru a se sustrage de la obligațiile de plată către bugetul general consolidat al statului”, de detaliază într-un comunicat remis de DGA.

La activităţile de miercuri au participat ofiţeri de poliţie judiciară ai D.G.A. din cadrul Serviciilor Judeţene Mureş, Alba, Braşov, Bistriţa Năsăud, Bihor, Cluj, Hunedoara, Harghita, Sibiu şi Satu Mare, dar şi jandarmi.

Alte articole:   VIDEO De unde se descarcă și cum poate fi folosită aplicația Check DCC, pentru verificarea și validarea certificatului verde COVID

Foto: arhiva

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate