O nouă bătaie de joc: seniorii sunt puși pe drumuri de Poșta Română

O nouă bătaie de joc: seniorii sunt puși pe drumuri de Poșta Română

Consilierii locali PNL au în responsabilitate câte un cartier. O problemă a fost identificată în cartierul Noua – Dârste, care afectează vârstnicii brașoveni, a anunțat astăzi liberalul Adrian Oprică.

Mulţi pensionari care primesc pe card banii bat drumul la poştă lună de lună pentru a-şi ridica talonul de pensie. Talonul le trebuie în relația cu alte instituții publice (de exemplu pentru primirea călătoriilor gratuite de la RATBV SA) sau, în multe situații, unii sunt speriaţi că, dacă nu își ridică talonul, își pierd pensia pe motiv că „sunt consideraţi morţi”.

Poșta Româna a închis oficiul poștal Dârste. Recent, a închis și oficiul poștal din Noua. În acest context, locuitorii din cartier sunt arondați la oficiul din Răcădău. Oprică spune că puteau fi găsite soluții, că a discutat cu președinții asociațiilor de propietari și se strâng semnături și se va aduce la cunoștința prefectului și a conducerii Poștei Române Brașov.

„Este foarte bine că pentru seniori s-a găsit soluția plății pensiilor pe card, iar poștașii nu mai umblă pe străzi cu geanta doldora de bani și nici nu mai există acele cazuri în care unii factori poștali dispăreau cu banii de pensii. Dar Poșta Română trebuie să înțeleagă faptul că asigură servicii publice, iar distribuirea taloanelor de pensii trebuie realizată în continuare. Nu este un moft, este vorba de a ne respecta părinții și bunicii, care au muncit o viață întreagă pentru o pensie a cărei valoare este cea care este… Grupul de consilieri municipali PNL Brașov face apel la conducerea Poștei Române, dar și la guvernanți, să stopeze această bătaie cruntă de joc la adresa seniorilor, pe care îi vor doar o masă de manevră, dar îi pun pe drumuri pentru un petic de hârtie. Vreau să înțeleagă toată lumea că demersul nostru, aparent punctual pentru municipiul Brașov, este valabil la nivelul întregii țări. Pentru că oamenii sunt puși pe drumuri ilogic, din rațiuni care cu greu pot fi înțelese și acceptate”, spune Adrian Oprică, președintele organizației municipale PNL Brașov și liderul grupului de consilieri locali liberali.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   FOTO & VIDEO Amendă de 20.000 de lei și restaurant închis la Prejmer
Loading...
loading...
 1. Si care e oful lui nea Oprica pana la urma? Ca s-au inchis oficiile postale respective sau batjocura existenta de ani buni: pensia pe card si cuponul de la postas, postas dupa care trebuie sa astepti acasa sau sa mergi cu avizul si sa stai la coada la Posta in mirosuri grele si caldura?

  Reply
  • Si fauna care este in Noua lasa de dorit!
   Aduceti gardieni stimati Pnl -isti !
   Sau suferiti de glaucom?Cand vin toate adunaturile de pe strada Laminoarelor cu amenintari ,nu se baga nici sectia 4 de politie …..mai rau ca in Afganistan

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.