blog-logo

Muzeul Iluziilor Optice, pentru prima oară în Braşov

Muzeul Iluziilor Optice, pentru prima oară în Braşov

Primul Muzeu al Iluziilor Optice din România, va ajunge pentru prima dată, în această vară și la Brașov.

Acesta va fi deschis din data de 1 august şi până în data de 11 august, la Centrul Lux Divina – sala Parc.

Iiluzii optice, 24 de oglinzi de mari dimensiuni care deformează realitatea, o hologramă piramidală, un generator Van De Graaff sau un theremin, instrumentul muzical la care poţi cânta fără să îl atingi, sunt doar câteva dintre lucrurile care îi aşteaptă pe vizitatori pentru prima oară în Brașov la primul Muzeu al Iluziilor.

Conceptul este unic în România şi are caracter interactiv – vizitatorii vor putea înţelege cum funcţionează iluziile prin contactul direct cu cele peste 100 de obiecte prezentate, dar şi prin explicaţiile unui povestitor unplugged, care va oferi detalii despre mecanismele lor de funcţionare şi va face demonstraţii live.

 „Noi ne-am dorit mult să creăm un loc în care participanţii de orice vârstă să poată învăţa prin joacă şi interacţiunea directă cu exponatele. Proiectul e, în primul rând, unul educativ și neconvențional. Cred că fiecare familie, fiecare copil și fiecare persoană trebuie să intre măcar o dată într-un Muzeu al Iluziilor Optice: e o experiență unică să parcurgi exponatele, să cânți la theremin sau să te așezi pe spate pe un pat cu 2200 de cuie fără să ți se întâmple nimic, la fel cum e amuzant și provocator să încerci să rezolvi enigmele din spatele fiecărei iluzii optice în parte ”, a declarat Adrian Filpişan, iniţiatorul principal al Muzeului Iluziilor.

Muzeul Iluziilor Optice îşi conduce vizitatorii prin trei mari capitole, fiecare destinat unui alt tip de iluzii.

Alte articole:   Distribuitori de energie electrică, prinși cu mâța în sac. Consiliul Concurenței trece la controale

Sala oglinzilor deformate este locul unde cei mici se vor distra şi vor deveni, pentru câteva minute, subţiri ca o sfoară sau rotunzi ca un balon, vor avea burta până la nas sau vor deveni pitici.

Iluziile optice vor avea şi ele o sală dedicată: peste 50 de tablouri originale, unele de mari dimensiuni, vor provoca voinţa şi inteligenţa celor care vor încerca să rezolve misterele din spatele lor. Toate imaginile sunt dotate cu instrumente de măsurat, cu ajutorul cărora vizitatorii vor încerca să înţeleagă cum funcţionează iluziile.

A treia sală este dedicată obiectelor care le vor oferi vizitatorilor experienţe unice: aici, vizitatorii vor putea înţelege cum funcţionează hologramele, vor încerca să descifreze mecanismul iluziei cinematografice sau vor putea să îşi încerce talentele muzicale la un theremin, primul instrument muzical electronic.

Alte articole:   Vaccinurile Pfizer și Moderna s-ar putea administra în trei doze

Muzeul va putea fi vizitat pe bază de rezervare, la contact@muzeuliluziilor.ro sau numărul de telefon 0726519941. Durata unei vizite este de 60 de minute, iar preţul unui bilet este de 15 lei.

Foto: arhiva/bacau.net

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate