blog-logo

O singură tabără şcolară de stat mai funcţionează în judeţ

O singură tabără şcolară de stat mai funcţionează în judeţ

O singură tabără şcolară de stat, cu o capacitate de 70 de locuri, funcţionează în prezent, în judeţul Braşov, la Predeal, faţă de 10, câte existau în 1989, unele în litigii, ori deja retrocedate sau lăsate în paragină.

Reprezentanţii Direcţiei de Tineret şi Sport Braşov, care au în administrare tabăra de la Predeal, au precizat, pentru AGERPRES, că aceasta va putea primi copii doar de la începutul lunii august.

În acest moment executăm acolo diverse lucrări. Începând cu 1 august, va deveni funcţională. Alte tabere de stat în judeţul Braşov nu mai există”, a precizat marţi, pentru Agerpres, referent tabere Bulişcă Dana, de la Direcţia de Tineret şi Sport Braşov.

Alte articole:   Întreruperi de curent în două localități din județul Brașov

Până în 1989, mii de copii îşi petreceau vacanţa de vară, anual, în taberele şcolare de la Dâmbul Morii, Timişul de Jos, Timişul de Sus (unde funcţiona o tabără internaţională foarte căutată la acea vreme), Predeal sau la Sâmbăta de Sus.

După 1989, au apărut foarte multe tabere şcolare private în judeţul Braşov, în zona Bran-Moieciu, Fundata, Predeal, Râşnov sau Poiana Braşov, căutate atât în sezonul de iarnă, cât şi în cel estival, la preţuri ce pot depăşi 1000 de lei pe săptămână.

În urmă cu trei ani, reprezentanţii Primăriei Braşov spuneau în 2014 că vor reface în totalitate taberele şcolare de la Dâmbul Morii şi de la Timişul de Jos, pentru a fi repuse în circuitul pentru elevi. Potrivit reprezentantului Direcţiei de Tineret şi Sport Braşov, aceste tabere sunt, însă, în continuare, în paragină. Reprezentanţii Primăriei Braşov nu au prezentat un punct de vedere referitor la cele două tabere, precizează Agerpres.

Alte articole:   Expoziția “Culorile Orașului” prezintă Brașovul în GIF-uri

CITEŞTE ŞI:

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.