blog-logo

Contre între PSD şi Consiliul Judeţean pe tema situaţiei turnurilor Cetăţii Braşovului

Contre între PSD şi Consiliul Judeţean pe tema situaţiei turnurilor Cetăţii Braşovului

Monumentele istorice ale Brașovului sunt în paragină din cauza nepăsării din Consiliul Județean. Pentru că această instituție este administratorul fortificațiilor din jurul orașului, acuză consilierii locali PSD.

Cu Turnul Alb, Turnul Negru, Bastionul Graft, Consiliul Județean se laudă pe pagina sa de internet că le are în grijă, că le-a reabilitat în 2003-2007. Ba mai mult, pe unele, precum Bastionul Graft încă le mai exploatează, pentru că vizitarea se face contra-cost. Atunci de ce Turnul Negru, aflat la câteva zeci de metri de acesta, este închis? De ce scărilor, care erau din lemn le lipsesc multe trepte, astfel încât oricine trece pe acolo este în pericol?”, scriu într-un comunicat de presă cei de la PSD, supăraţi că vicepreședintele Consiliului Județean, Adrian Gabor, dă vina pe Guvern, că nu aprobă mai repede trecerea monumentelor istorice în grija Primăriei.

Alte articole:   Brașovean prins la furat în magazin

Dar monumentele la cine au fost în ultimii ani? Cine ar fi trebuit să aibă grijă de ele? Reamintim două exemple celebre, drumul de la Moieciu de Jos la Moieciu de Sus, și cel de la Șercaia la Hoghiz, care erau ale județului. Consiliul Județean nu  a făcut nimic cu ele până când Guvernul nu le-a făcut drumuri naționale și le-a reabilitat. Ne întoarcem la același model? Cerem Primăriei Brașov să someze Consiliul Județean să pună de urgență la punct monumentele. Urmează luna august, cu aflux important de turiști, care nu au ce să vadă din cauza nepăsării acestor oameni. Iar dacă CJ nu mișcă un deget, cerem amendarea instituției!”, mai spun social-democraţii.

Alte articole:   Klaus Iohannis nu s-a abținut nici de Ziua Națională să nu vorbească despre alegeri

De cealaltă parte, Adrian Gabor ne-a declarat că „procesul-verbal de predare primire între Consiliul Judeţean și Primărie este semnat. Așteptăm Hotărârea Guvernului ca să poată Primăria să le repună legal în circuitul turistic. Au și sume alocate în buget, din câte știu eu. Starea turnurilor este foarte bună, mai puțin scările trebuiesc reparate la două obiective”.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.