Comuna Lisa are stemă reprezentativă

Comuna Lisa are stemă reprezentativă

Guvernul României a aprobat, joi, stema comunei Lisa, stemă care îmbină simboluri reprezentative pentru locuitorii comunei Lisei.

Demersurile pentru realizarea unei steme a comunei au început în urmă cu patru ani, iar în toamna anului trecut a fost adoptat print-o Hotărâre de Consiliu Local. Proiectul de stemă a fost, apoi, avizat de Comisia Naţională de Heraldică, Genealogie şi Sigilografie a Academiei Române.

Stema are patru simboluri care sunt în strânsă legătură cu comuna.

,,Unul dintre simboluri este floarea de colţ, cu referire la zona montană ,,Budru”, care aparţine de comuna noastră şi care abundă în flori de colţ. Un alt simbol este cartoful, despre care toată lumea ştie că reprezintă cultura principală a zonei. Mai avem ca simboluri pădurea şi cetatea. Este de notorietate că în pădurea de la Breaza există ruinele Cetăţii construite de Negru Vodă. Din păcate, acolo zona s-a împădurit zona, dar totuşi însemnele Cetăţii mai sunt vizibile”, a explicat Gheorghe Moga, primarul comunei Lisa, citat de salutfagaras.ro.

Acesta a fost ultimul pas din procedura instituirii unei steme oficiale la nivelul acestei unităţi administrativ-teritoriale.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap