Astăzi se afișează notele finale, după contestații, la BAC 2018

Astăzi se afișează notele finale, după contestații, la BAC 2018

Rezultatele finale, după contestații, ale examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie, vor fi afișate astăzi, 9 iulie, pe site-ul Ministerului Educației.

La nivelul județului Brașov au fost înregistrate 951 de contestaţii. Cele mai multe au fost înregistrate la Limba şi literatura română – 383 în total, dintre care 315 ale candidaţilor de la profilul real.

Alte 18 contestaţii au fost ale candidaţilor care au susţinut proba de Limba şi literatura maternă (14 la germană, 4 la maghiară). La proba obligatorie a profilului sunt depuse 278 de contestaţii, dintre care 68 pentru Istorie şi 210 la Matematică.

Pentru proba la alegere a profilului, au fost, în total 272 de cereri de recorectare a lucrărilor. Cele mai multe au fost pentru Geografie – 67, Anatomie – 57, Informatică – 51 şi Biologie – 43. Cele mai puţine au fost depuse pentru Psihologie – 1 şi Economie – 4.

Notele finale vor fi publicate atât la instituţiile de învăţământ, cât şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro.

Rata de promovare, înainte de contestaţii, în județul Braşov este de 74.28%.

A doua sesiune de examen

Elevii care nu promovează examenul de Bacalaureat din prima sesiune pot să se înscrie în perioada 10-13 iulie pentru a doua sesiune de examen.

Sesiunea a doua va începe pe 20 august, cu proba la Limba şi Literatura Română, urmată, pe 21 august, de proba la Limba şi Literatura maternă, proba obligatorie de profil va avea loc pe 22 august, iar ultima probă este cea la alegere şi este susţinută pe 23 august.

Alte articole:   Se întrerupe alimentarea cu gaze naturale în Brașov și Cristian
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap