blog-logo

Un bărbat, trimis în judecată de procurorii DNA pentru declarații false ca să obțină fonduri europene nerambursabile

Un bărbat, trimis în judecată de procurorii DNA pentru declarații false ca să obțină fonduri europene nerambursabile

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Matyas Ludovic sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosirea sau prezentarea cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada 2008-2012, spun procurorii DNA, Matyas Ludovic a depus cu rea-credinţă la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente false, în scopul obţinerii sprijinului financiar pe suprafaţă, pentru o suprafaţă de teren pe care nu o deţinea în realitate. Concret, inculpatul a declarat necorespunzător adevărului că utilizează întregul teren menţionat în documentele depuse la A.P.I.A. (24,92 ha păşune) deşi 16,40 ha din această suprafaţă erau acoperite cu vegetaţie forestieră. De asemenea, inculpatul nu şi-a îndeplinit obligaţiile asumate prin cererile unice de plată referitoare la întreaga suprafaţa declarată.

Alte articole:   Ministrul Sănătăţii propune recompense pentru vaccinaţi şi restricţii pentru cei nevaccinați

Urmare a demersurilor frauduloase efectuate, inculpatul Matyas Ludovic a beneficiat de fonduri nerambursabile în valoare de 129.176,11 lei, sumă cu care A.P.I.A. s-a constituit parte civilă în procesul penal.

În cauză s-a dispus instituirea unor popriri asiguratorii asupra conturilor bancare aparţinând inculpatului Matyas Ludovic şi instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra bunurilor imobile aparţinând aceluiaşi inculpat.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Braşov cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.