blog-logo

Rezultate BAC 2018. Note mai mici decât anul trecut. Rata de promovare, mai scăzută față de 2017

Rezultate BAC 2018. Note mai mici decât anul trecut. Rata de promovare, mai scăzută față de 2017

Rezultatele examenelor, înainte de contestaţii, la Bacalaureat 2018, sesiunea de vară, au fost anunțate miercuri, 4 iulie.

Promovabilitatea, înainte de contestaţii, în județul Braşov este de 74.28%, mai scăzută cu câteva procente faţă de anul trecut, când au promovat examenul 78.39%  dintre candidați.

În acest an, niciun candidat nu a reușit să obțină media 10.00, în această sesiune a examenului.

Cea mai mare medie, 9,96, a fost obținută de Alina Camelia Stanciu, de la Colegiul Național „Andrei Șaguna“, urmată de o absolventă a Colegiului de Științe ale Naturii ‘Emil Racoviță“, Tania Petre, cu media 9.95.

Note peste 9.90 au obținut încă trei elevi, de la Colegiul Național „Andrei Șaguna“.

Alte articole:   Marius Toanchină: ”România Educată” a lui Iohannis și Orban este cea în care 800.000 de copii sunt excluși de la educație

De altfel, la Colegiul Național „Andrei Șaguna“ promovabilitatea este 100%, iar colegiul este în top 10 cele mai bune medii.

Și la Colegiul Național „Dr. I. Meșotă“, toți absolvenții care s-au prezentat la examen l-au și promovat. Aici, cea mai mare medie este 9.81.

La Colegiul de Științe ale Naturii „Emil Racoviță“, prima medie este 9.95, a doua ca mărime din județ, iar la Colegiul de Informatică „Grigore Moisil“ prima medie a fost 9,68.

Sute de contestații

Tot miercuri, elevii nemulțumiți, au avut la dispoziție patru ore pentru a depune contestaţii. Astfel, 951 de candidați din județul Brașov au cerut recorectarea lucrărilor.

Contestațiile vor fi analizate între 5 și 8 iulie, iar notele finale vor fi publicate pe data de 9 iulie, atât la instituţiile de învăţământ, cât şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro

Alte articole:   3110.2020 - 5.753 de cazuri noi. 162 de cazuri noi la Brașov

În conformitate cu prevederile metodologice, aplicate începând cu anul 2017, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii.” Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestaţii este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii.

În prima sesiune a examenului de Bcalaureat, în județul Brașov, au fost înscriși 3.159 de candidaţi din toate promoțiile.

AICI  puteți vedea rezultatele candidaţilor braşoveni, în ordine alfabetică.

La nivel național, rata de promovabilitate, înaintea contestațiilor, este de 67,7%, față de 71,4% în 2017. În top 10 al ratei de promovare a Bacalaureatului 2018, Județul Brașov ocupă locul 8.

Alte articole:   Brașoveanul Marian Barbu, validat de Comitetul Executiv al FRF

Harta promovabilității pe județe

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.