Protest pe trecerile de pietoni din oraș (Foto)

Protest pe trecerile de pietoni din oraș (Foto)

Adoptarea modificărilor Codului Penal a scos, din nou, zeci de brașoveni în stradă, care și-au manifestat nemulțumirea printr-un mod inedit.

De data aceasta, aproximativ 40 de protestatari, au mărșăluit pentru independenţa justiţiei trecând foarte încet pe trecerile de pietoni.

Protestul a început în jurul orei 17.30, în centrul Brașovului, prin traversarea regulamentară, timp de câteva minute, pe trecerea de pietoni de la Teatrul Sică Alexandrescu, paralizând practic circulaţia de pe Bulevardul Eroilor.

Protestatarii s-au mutat din timp în timp și pe trecerile de pietoni nesemaforizate, de pe alte bulevarde.

Ei au luat la rând trecerile de pietoni de pe 13 Decembrie, de pe Griviței, din zona Onix, de pe Aurel Vlaicu, aproape de giratoriul cu Bulevardul Gării și Strada 13 Decembrie, și pe Bulevardul Victoriei.

Alte articole:   Tir Sportiv: Ion Ștefan Rareș, pregătit de un campion olimpic pentru JO Tokyo 2021

În jurul orei 20.00, numărul participanților la protest a ajuns la aproximativ 200. Aceștia și-au continuat drumul, făcând aceleași treceri foarte lente și repetate și pe alte zebre, pe Bulevardul Eroilor, la intersecția cu Agrișelor, la Ceasu Rău și trecerile de pietoni de la  „Primăria nouă”, din Centrul Civic.

Protestul s-a desfășurat pașnic, iar trecătorii i-au privit cu simpatie pe manifestanți. Chiar și șoferii s-au arătat rabdători cu aceștia.

O persoană amendată cu 3.000 de lei

Totuși, potrivit reprezentanților Jandarmeriei, care au supravegheat manifestația, citați de MyTex, „o persoană a fost sancționată pentru împiedicarea organelor de ordine publică în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, în ceea ce privește luarea măsurilor necesare pentru menținerea ori restabilirea ordinii publice” (articolul 2 alineat 36 din Legea 61/1991 actualizată).

Alte articole:   Avancronica partidei SR Brașov - CSO Plopeni

Se pare că persoana este Erwin Albu, consilier local, dar mai ales cunoscut activist civic din Codlea, care a folosit această formă de protest acum 7 ani în lupta pentru redeschiderea Spitalului Municipal din localitate.

Din motive de confidențialitate a datelor personale, Jandarmeria nu i-a dezvăluit identitatea. Persoana a fost reținută în vederea sancționării („extrasă” din grupul de protestatari și amendată, apoi eliberată). Amenda aplicată (minimul pentru această contraveniență) este de 3.000 de lei, au precizat reprezentanții Jandarmeriei.

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate