Sirenele de alarmare a populaţiei vor suna din nou, astăzi

Sirenele de alarmare a populaţiei vor suna din nou, astăzi

Ca în fiecare primă miercuri din lună, sirenele vor suna din nou, în acestă dimineață, în mai multe localități din județul Brașov, în cadrul unui exercițiu de verificare a echipamentelor tehnice de înștiințare, avertizare și alarmare a populației

Astfel, în intervalul orar 10.00 – 11.00, vor fi acţionate sirenele de alarmare publică în anumite localităţi ale judeţului, după o listă stabilită de către ISU Braşov.

Exercițiul are ca scop testarea şi verificarea sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă.

Începând cu luna august a anului 2017, IGSU desfășoară în prima zi de miercuri din fiecare lună exerciții de alarmare care sunt destinate testării mijloacelor tehnice existente la nivel național și îmbunătățirii timpului de reacție al autorităților în situații speciale de urgență.

Potrivit IGSU, în România, există trei tipuri de alarme: alarmă la dezastre (5 sunete), prealarmă aeriană (3 sunete) şi alarmă aeriană (15 sunete).

Semnificația semnalelor de alarmă în funcție de durata acestora:

  • Semnalul ALARMĂ AERIANĂ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.
  • Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.
  • Semnalul PREALARMĂ AERIANĂ se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Prealarmarea reprezintă transmiterea mesajelor/semnalelor de avertizare către autorităţi despre probabilitatea producerii unor dezastre sau a unui atac aerian.
  • Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute.
Alte articole:   Anisie: Absolvenții de liceu pot da Bacalaureatul în prima sesiune chiar dacă au febră
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov