blog-logo

Cardul naţional de sănătate va fi valabil 7 ani

Cardul naţional de sănătate va fi valabil 7 ani

Termenul de valabilitate al cardurilor naţionale de sănătate emise până la data de 31 iulie 2018 a fost prelungit de la 5 ani la 7 ani.

La propunerea Ministerului Sănătăţii, a fost aprobată, joi, o Hotărâre de Guvern prin care se prelungeşte, de la 5 la 7 ani, termenul de valabilitate al cardurilor naţionale de sănătate emise până la 31 iulie 2018.

De asemenea, pentru cardurile emise până la data de 31 decembrie 2012, cei 7 ani de valabilitate se vor calcula începând cu data de 1 ianuarie 2013.

Ministerul Sănătății precizează că, prin prelungirea duratei de valabilitate a cardului până la data expirării valabilităţii certificatului digital necalificat emis de Autoritatea de Certificare a CNAS, se degrevează bugetul de stat pentru anul 2018 – 2019 cu cheltuielile aferente tipăririi unui număr de aproximativ 14,2 milioane carduri naţionale de asigurări de sănătate, precum şi a bugetului FNUASS de cheltuielile aferente distribuirii acestora.

Alte articole:   Florin Cîțu dă asigurări că taxele nu vor crește în anul următor

Hotarârea de Guvern mai prevede o nouă reglementare menită să asigure un acces mai bun al pacienţilor la tratamente.

Astfel, pentru unele medicamente prevăzute în Lista de medicamente care fac obiectul programelor naţionale cu scop curativ şi care necesită prescriere pe bază de protocol terapeutic, dar acesta nu a fost aprobat prin ordin al ministrului Sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, până la elaborarea şi aprobarea protocolului, în condiţiile legii, prescrierea se face cu respectarea indicaţiilor, dozelor şi contraindicaţiilor din rezumatul caracteristicilor produsului, în limita competenţei medicului prescriptor

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.