blog-logo

VIDEO Podul de la Crihalma a fost luat de ape. Sătenii ajung la Comăna după un ocol de 40 km

VIDEO Podul de la Crihalma a fost luat de ape. Sătenii ajung la Comăna după un ocol  de 40 km

Podul peste Olt, dintre Crihalma şi Comăna, afectat de inundaţiile de la sfârșitul lunii martie, a fost distrus definitiv de inundațiile de zilele trecute.

Podul, peste care treceau și mașini, era realizat din lemn și fusese distrus parțial. Două picioare de susținere erau rupte și nu se mai putea trece pe pod decât pe jos.

Din această cauză, sătenii din Crihalma pot ajunge în Comăna doar făcând un ocol de aproape 40 de kilometri.

Primarul comunei Comăna a cerut la acea vreme ajutor Consiliului Județean Brașov, în vederea obţinerii finanţării de la Guvernul României.

 „Podul este deteriorat foarte tare, s-au rupt două picioare de susținere. Trebuie să luăm o decizie și să remediem de urgență cei doi stâlpi, pentru că suntem într-o situație de urgență. Microbuzul școlii nu poate să ducă copiii la școală, mașina de lăptărie nu poate să vină, trebuie să ocolească, profesorii nu pot să ajungă la școală, oamenii nu pot ajunge la primărie, e dezastru. Trebuie să găsim o soluție ca podul să fie reparat, să se poată circula, chiar dacă cu un tonaj mai mic și apoi să facem o cerere la Guvern să ne dea bani, să facem unul nou pentru că dacă se mai întâmplă încă o dată și nu e exclus, se rupe cu totul“,  declara Viorel Grusea, primarul comunei Comăna.

Prefectul județului Braşov, Marian Rasaliu, promitea în martie ca podul de la Comăna să fie inclus în lista de lucrări, alături de  repararea drumurilor, podurilor şi podeţelor afectate de inundaţii, din județ, dar şi pentru decolmatarea şi curăţarea canalelor de scurgere, pentru care se va cere finanţare de la Guvernul României.

Alte articole:   Brașovenii de la Visual Fan au dat în judecată Huawei

Distribuie dacă îți place!
  1. Frumos, pana la Hot.179/30.05.2018 cate expuneri de motive a depus primarul la CJ Bv. ? Orice lucru , obiectiv nu tine cat Tampa ! Oare pavelele din fata casei mele cat timp vor rezista ; despre termenul de buna executie nici nu mai discutam.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate