blog-logo

Preţul electricităţii, mai scăzut cu 3,5%. Consumatorii pot alege compania care le oferă cel mai mic preţ

Preţul electricităţii, mai scăzut cu 3,5%. Consumatorii pot alege compania care le oferă cel mai mic preţ

Începând cu data de 1 iulie au intrat în vigoare prețurile avizate de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) pentru serviciul universal, aplicate de Furnizorii de Ultimă Instanță (FUI) clienților finali din portofoliul propriu, autoritatea anunțând ca a aprobat scăderea.

Astfel, pentru următorul an, adică până la 30 iunie 2019, consumatorii de electricitate vor plăti mai puţin cu 3,53% decât acum către furnizorii de ultimă instanţă.

De la consumatorii de electricitate vor plăti mai puţin cu 3,53% decât acum către furnizorii de ultimă instanţă, după cum a decis Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei, transmite Agerpres.

O altă modificare din sectorul energetic este introducerea, de la 1 iulie, a furnizorului de ultimă instanţă opţional. Aceasta după ce ANRE a demis desemnarea Enel Energie Muntenia în calitate de furnizor de ultimă instanţă opţional (FUI opţional), pentru zonele de reţea Moldova, Oltenia, Muntenia Nord, Transilvania Nord şi Transilvania Sud, potrivit Agerpres.

Alte articole:   DNSC avertizează: Mesaje capcană în numele Poștei Române, al unor bănci și al unor firme de curierat

Mai exact, consumatorii din aceste regiuni pot schimba furnizorul lor tradiţional (CEZ pentru Oltenia, E.ON pentru Moldova şi Electrica pentru Transilvania şi Muntenia Nord) cu Enel, pentru a obţine un preţ mai mic cu 0,3%, dar fără a ieşi în piaţa liberă.

Este pentru prima dată când acest lucru este posibil în România. Astfel, se creează o competiţie şi pe piaţa reglementată de energie, iar oamenii pot alege compania care le oferă cel mai mic preţ.

Contract cu furnizorul dorit, oricând şi fără costuri

Un client casnic poate schimba oricând şi fără costuri FUI obligat cu un FUI opţional, care păstrează obligaţia de a asigura furnizarea energiei electrice în regim de serviciu universal, în aceleaşi condiţii de siguranţă şi calitate.

Alte articole:   CNAIR: Trafic închis pe mai multe drumuri naționale din cauza zăpezii viscolite

În prezent, clienţii casnici de energie electrică au dreptul să-şi schimbe, în mod gratuit, furnizorul şi pot încheia contracte ȋn regim concurenţial, cu oricare dintre furnizorii activi pe piaţa de energie electrică.

Pentru client e important de știut că FUI opțional livrează curent puțin mai ieftin decât FUI obligat.

În cazul în care, un client casnic doreşte să revină din piaţa concurenţială la regimul de serviciu universal, o poate face oricând, adresându-se FUI obligat sau oricărui FUI opţional din zona sa de reţea, având asigurat preţul avizat de ANRE.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.