blog-logo

Pianistul Horia Mihail ia atitudine față de distrugerea Brașovului sub ochii nepăsători ai edililor

Pianistul Horia Mihail ia atitudine față de distrugerea Brașovului sub ochii nepăsători ai edililor

Pianistul Horia Mihail ia atitudine față de modul imbecil în care edilii „dezvoltă” arhitectural Brașovul. Practic, aleșii locali din fruntea Primăriei nu sunt înslujba celor care i-au ales, ci în a dezvoltatorilor imobiliari, afaceriști veroși interesați să-și umfle conturile.

„Am si eu un teren in zona Warthe. Acum vreo 20 ani l-am intrebat pe arhitectul sef al Brasovului care era planul urbanistic al zonei. Mi-a raspuns ca dealurile din Schei nu sunt construibile fiind zone peisagistice. Pe atunci, proprietari erau oameni in etate, multi dintre ei etnici germani plecati din tara. Terenurile s-au vandut la preturi minimale si au aparut alti proprietari. Intre timp se pare ca s-a schimbat PUZ-ul, fiindca se construieste in draci, ieftin, mult si prost, fara nici cea mai mica grija pentru o zona unica in tara asta”, scrie Horia Mihail pe contul personal de Facebook..

Alte articole:   Marius Dunca: „Arafat joacă alba-neagra cu restricțiile românilor!”

Horia Mihail este solist concertist al Orchestrelor și Corurilor Radio, Horia Mihail susține și recitaluri solo sau în diferite formule camerale, cea mai cunoscută fiind gruparea Romanian Piano Trio din care a făcut parte între 2005 și 2010, în care i-a avut ca parteneri de scenă pe Alexandru Tomescu și Răzvan Suma.

Horia Mihail a debutat la vârsta de 10 ani, în orașul său natal – Brașov, interpretând Concertul în Re major de J. Haydn. De atunci, a concertat de peste 1000 de ori cu majoritatea orchestrelor simfonice din România, inclusiv cu Filarmonica „George Enescu” din București și cu Orchestra Națională Radio.

Absolvent al Colegiului de Matematică și Fizică „Andrei Șaguna” din Brașov, Horia Mihail a studiat pianul întâi la Brașov, cu prof. Stela Drăgulin, apoi în cadrul Academiei de Muzică de la București cu prof. Constantin Ionescu-Vovu. După 14 ani de studii în România, pianistul a urmat cursurile Universității din Illinois. Aici, a studiat cu Ian Hobson, obținând, în 1995, diplomele de absolvire și de masterat. În 1999, a primit și „Artist Diploma” de la Boston University, unde a studiat cu Anthony di Bonaventura.

Alte articole:   Record de decese din cauza COVID în județul Brașov, în 24 de ore

În prezent este Solist Concertist al Formațiilor Muzicale Radio București și al Filarmonicii Brașov. În calitate de președinte a Asociației Culturale Accendo desfășoară o intensă activitate managerială, organizând cinci turnee MusicON ale Romanian Piano Trio, trei turnee Stradivarius, iar în cooperare cu Radio România Cultural, turneele Pianul Călător și Duelul Viorilor: Stradivarius vs. Guarneri.

Distribuie dacă îți place!
  1. nu e orasul lui „natal”…a copilarit numai in Brasov..

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.