blog-logo

Brigada 2 Vânători de Munte “Sarmizegetusa”, 95 de ani în slujba patriei

Brigada 2 Vânători de Munte “Sarmizegetusa”, 95 de ani în slujba patriei

1 iulie 2018 este o zi importantă pentru militarii Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, care sărbătoresc 95 de ani în slujba patriei. Marea unitate, care are comandamentul în Brașov, a preluat tradițiile Diviziei 2 Munte, care a fost înființată în data de 1 iulie 1923.

Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” este o mare unitate tactică destinată N.A.T.O., specializată în lupta în teren muntos – împădurit, având în structură unităţi şi subunităţi luptătoare, de sprijin (de luptă şi logistic), operaţionalizate, cu grad ridicat de mobilitate, destinată să execute acţiuni militare şi non-militare, cu toate forţele sau cu parte din forţe, pe teritoriul naţional sau în afara acestuia, în cadrul unor structuri operaţionale NATO, UE sau iniţiativelor regionale.

Alte articole:   Raed Arafat: Valul 5 va fi „amestecat”. Noi restricții sunt luate în discuție de Guvern

Astăzi, Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” are în compunere Batalionul 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi”, Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”, Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada”, Batalionul 206 Artilerie „General Mihail Lăcătușu”, Batalionul 228 Apărare Antiaeriană „Piatra Craiului”, Batalionul 229 Sprijin Logistic „Cumidava” și subunitățile de brigadă. Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” a fost prima mare unitate care și-a rotit toate batalioanele de manevră în teatrul de operații din Afganistan, și a participat la misiuni internaționale în Kosovo, Irak, Afganistan și Polonia.

Începând cu anul 2015 Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” a fost afiliată la Corpul de Dislocare Rapidă NATO din Grecia (NRDC-GR), participând la exercițiile multinaționale „Gordian Knot” și la exercițiul de certificare NATO a Corpului,  „Trident Jaguar 18”.

Alte articole:   Varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2, confirmată oficial în județul Brașov

În avans, astăzi, 30 iunie, cu ocazia aniversării a 95 de ani, Brigada 2 Vânători de Munte va organiza o ceremonie militară și religioasă, în Piața Sfatului, din Brașov, începând cu ora 11.00.

Foto: arhiva

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

De top în Brașov