blog-logo

Elevi de la Johannes Honterus, în vizită la Parlamentul European

Elevi de la Johannes Honterus, în vizită la Parlamentul European

La invitația europarlamentarului Siegfried Mureșan, consilierul local Cristian Macedonschi a vizitat ieri, alaturi de directorul liceului german Johannes Honterus, Radu Chivărean, și un grup de elevi de clasa a XI-a și a XII-a, Parlamentul European din Bruxelles.

Tinerii au aflat principiile și valorile pe care se bazează și s-a construit Uniunea Europeana, iar seara au participat cu totii la vernisajul expozitiei „Minoritatea Germana din Romania: un Model de Multiculturalism în Uniunea Europeana“, organizată de europarlamentarul român cu origini germane în sala Yehudi Menuhin a Parlamentului European.

Un moment de excepție a fost oferit de dr. Steffen Schlandt, care a încântat toți participanții cu Corul Bach al Bisericii Negre.

Alte articole:   Orașele din România cu cele mai scumpe chirii. Ce prețuri sunt în Brașov?

La eveniment a participat președintele Forumului German, dr. Paul-Jürgen Porr și ES Ambasadorul Germaniei în România, Cord Meyer-Klodt, care au avut, alături de Siegfried Mureșan, alocuțiuni aferente temei abordate.

Specialitățile culinare din Transilvania au fost puse în valoare de Ștefan Bunescu de la Kredenz, iar vinul transilvănean, Sachsenwein de Jidvei, a acompaniat excelent deliciile gastronomice.

„Sunt foarte mândru că minoritatea germană din România a avut ocazia, prin parlamentarul european Siegfried Mureșan să-și prezinte identitatea la Bruxelles în fața națiunilor europene și îi mulțumesc public și din tot sufletul pentru acest lucru. Multiculturalitatea din Transilvania datează din secolul al XIII-lea și este un model de bună practică pentru Europa de azi, iar împreună construim punți solide pentru Statele Unite ale Europei de mâine”, a declarat consilierul local Cristian Macedonschi.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.