Radarele vor fi vizibile şi semnalizate cu panouri cu cel puţin 500 metri înainte

Radarele vor fi vizibile şi semnalizate cu panouri cu cel puţin 500 metri înainte

Comisiile reunite de industrii, juridică şi transporturi ale Camerei Deputaţilor au dat, marţi, raport favorabil unui proiect de lege privind modificarea Codului rutier.

Astfel, mașinile de poliție cu radar trebuie presemnalizate cu un panou afișat cu 500 – 1.000 de metri înainte, pe sensul de mers.

Panoul se montează de către administratorul drumului la solicitarea polițistului, iar mașinile cu radar trebuie să fie inscripționate vizibil, dar și poziționate vizibil.

De asemenea, dispozitivele radar de tip pistol nu pot fi folosite la mai mult de 10 metri de maşina de poliţie.

De asemenea, schimbările aduse Codului rutier mai prevede că şoferii prinşi fără Inspecţia Tehnică Periodică (ITP) nu vor mai rămâne fără talon, aşa cum este prevăzut în legislaţia în vigoare, aceştia având posibilitatea să îşi facă inspecţia tehnică obligatorie în 15 zile de la data în care au fost prinşi, relatează Mediafax.

Proiectul de lege a primit aviz negativ de la Guvern, însă a primit raport favorabil în comisiile Camerei Deputaţilor, iar deputații USR s-au opus acestuia la votul din comisie, criticând dur proiectul de lege și calificând prevederile acestuia ca fiind “o oroare”.

Proiectul de lege pentru modificarea art. 109 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice a primit votul Senatului şi urmează să primească votul plenului Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Foto: arhiva

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap