Sabie: Încă un titlu de campion și unul de vicecampion pentru Corona

Sabie: Încă un titlu de campion și unul de vicecampion pentru Corona

Campionatele Naţionale de scrimă copii, care se desfăşoară în aceste zile la Bucureşti au adus mai multe medalii Coronei. După ce spada şi floreta au avut clasări pe podium în primele zile ale competiţiei, nici sabia nu a rămas mai prejos.

Sportivul Coronei, Luca Mărginean a câştigat titlul de campion naţional la U9, la Campionatele Naţionale de scrimă, care se desfăşoară în aceste zile la Sala „Ana Pascu” din Bucureşti. Luca Mărginean, antrenat de Lucian Goicea şi Mircea Manciuc, a avut un parcurs excelent fiind cap de serie pe tabloul de 64 şi a terminat neînvins competiţia, având meciuri pe care şi le-a trecut în cont cu scoruri categorice, 8-2 sau 8-3.

„Sunt extrem de mândtru de el şi bucuros că a reuşit să aducă primul titlul de campion la scrimă din istoria Coronei. A intrat pe tabloul de 64 din poziţia de lider şi a terminat pe primul loc. Mă bucur că am reuşit să câştigăm titlu la U9 şi argint prin Tudor Moise. Sunt doi sportivi ambiţioşi, care iată, prin antrenamente constante au reuşit acum să culeagă şi bune”, a spus Lucian Goicea.

Sabreurul Coronei, Tudor Moise a câştigat titlul de vicecampion naţional

Duminică, Tudor Moise, antrenat de Lucian Goicea şi Mircea Manciuc, a fost la un pas de medalia de aur la U11, însă emoţiile şi-au spus cuvântul şi a terminat concursul cu medalia de argint la gât. Antrenorul Coronei, Lucian Goicea a spus că Tudor Moise a avut un parcurs foarte bun şi că este mulţumit că sportivul a obşţinut un loc mai bun decât anul trecut, atunci când s-a întors acasă medaliat cu bronz.

„Chiar pot spune că a făcut un concurs bun. A avut evoluţii foarte bune în calificări şi în eliminări şi dacă nu ar fi fost copleşit de emoţia câştigării titlului de campion, eu spun că putea termina pe primul loc. Mi-am dorit enorm pentru el să fie campion, dar este un copil tare bun, are timp să câştige şi aurul”, a spus antrenorul tânărului sabreur al Coronei.

În concursul de U13, unul cu un nivel mai ridicat, sportivii Coronei s-au clasat după cum urmează: Albert Dinicu, locul 23; Matei Dediu, locul 27 şi Paul Ionescu, locul 29.

Alte articole:   Românii vor avea buletine noi cu CIP. Care este utilitatea cardului de identitate electronic

Până luni după amiază, la Campionatul Naţional de scrimă de la Bucureşti, Corona a câştigat şase medalii, dintre care una de aur, prin Luca Mărginean la sabie U9, două de argint prin Tudor Grăjdeanu la floretă U11 şi Tudor Moise, sabie U11 şi trei de bronz prin Ştefania Lopătaru la spadă U11, Erika Imre la floretă U9 şi pe echipe la floretă fete. Campionatul Naţionmal de scrimă copii de la Bucureşti se termină marţi.

Preşedintele clubului Corona, Liviu Dragomir, a declarat că este încântat de rezultatele obţinute la actuala ediţie a Campionatelor Naţionale, la care Corona a câştigat nu mai puţin de şase medalii, una de aur, două de argint şi trei de bronz.

„Mă bucur că una dintre ultimele secţii înfiinţate în club a început să aducă medalii importante pentru Corona. Dacă anul trecut ne-am întors de la Campiontul Naţional cu o medalie de argint şi trei de bronz, iată că în acest an avem motive să fim şi mai mulţumiţi pentru căp numărul medaliilor a crescut şi au început să fie şi mai importante. Avem un aur, două medalii de argint care au fost şi ele foarte aproape de aur, şi trei medalii de bronz, două la individual şi una pe echipe. Îi felicit pe toţi cei implicaţi în obţinerea acestor rezultate, sportivi, antrenori şi părinţi care îi susţin. Faptul că într-un timp foarte scurt această secţie aduce medalii demonstrează că munca făcută aşa cum trebuie, aduce şi rezultate pe măsură. Sunt bucuros că şi secţia de scrimă s-a aliniat secţiilor de la Corona care cresc cu
adevărat campioni”, a spus preşedintele Coronei.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate