Făgărașul va avea platforme de gunoi subterane

Făgărașul va avea platforme de gunoi subterane

La Făgăraș va fi implementat un proiect pilot prin care se va testa eficienţa sistemul de gestionare a deşeurilor, cu pubele îngropate.

Pentru început, va fi montată câte o astfel de platformă în două zone din oraş. Este vorba de zona Colegiului Național Radu Negru și cartierul Vasile Alecsandri.

Platformele subterane sunt dotate cu câte cinci pubele, dintre care două pentru deşeuri menajere, iar trei pentru deşeuri reciclabile, respectiv hârtie, metal şi plastic.

Primarul municipiului, Gheorghe Sucaciu, a afirmat că cele două platforme costă 17.800 de euro, cu TVA, iar pentru exploatarea lor, pe vehiculele operatorului local de salubritate sunt instalate nişte dispozitive ce permis scoaterea, golirea şi introducerea pubelelor.

„Vrem să vedem cum funcţionează aceste sisteme de colectare a deşeurilor. Dacă această soluţie va fi una eficientă, avem în plan să depunem o cerere de finanţare prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, pentru a realiza astfel de platforme în toate oraşele şi municipiile din judeţul Braşov”, a declarat primarul Gheorghe Sucaciu.

În prezent  se lucrează la instalarea primelor pubele îngropate.

Un astfel de sistem de salubrizare subteran mai există și în Predeal.

Foto: arhiva

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Scandal acum în Brașov. Stradă blocată de un individ
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov