blog-logo

Pro Democrația dezavuează violențele de limbaj ale extremiștilor din USR

Pro Democrația dezavuează violențele de limbaj ale extremiștilor din USR

Președintele Prodemocrația Brașov, Radu Hossu, a ieșit în spațiul public atât ca reprezentant al APD, cât și în nume personal, cu un punct de vedere referitor la incidentele de la Aro, unde a avut loc Conferinta municipală a PSD, la finele săptămânii trecute.

Ce a scris Hossu pe pagina de Faceboook

„Am văzut mai devreme filmulețele de la „protestele” din fața Hotelului Aro Brașov, împotriva PSD Brașov și a lui Remus Borza (parlamentar independent de Brașov) și vreau să fac câteva precizări, ce-mi vor aduce probabil injuriile multora.

1. Mă delimitez clar de asemenea tipuri de acțiune. Să fiu specific: agresivitatea verbală dusă la extrem, injuriile și amenințările.

Remus Borza a avut curajul să stea în fața celor de acolo și a fost ascultat 1 minut din 10 câte erau în filmuleț. Chiar dacă înțeleg perfect exasperarea, afirmații ca cele din filmuleț venite din partea „noastră” nu sunt deloc de acceptat de către mine. Era acolo o persoană care spunea să-l omoare pe Dragnea. Nu voi accepta niciodată așa ceva.

Alte articole:   Brașovul, pe locul al IV-lea în țară în ceea ce privește numărul salariaților

Ne luptăm pentru stat de drept, democrație, valori. Păi una din valori ar fi dialogul și asta mă duce la următorul punct.

2. Dialogul, mai ales cu cei ce nu sunt „inamicii” direcți într-o confruntrare, este singura cale de convingere, într-o democrație.

Erau acolo membri ai Tineretului Social Democrat, membri ai Biroului Minicipal al PSD. Nu-mi aduc aminte ca ei să fie în CEx-ul PSD. Ei sunt după părerea mea cei ce trebuie convinși să nu-l mai susțină pe Dragnea, nu convinși că trebuie să strângă rândurile. Negociere 101: pentru a-l dezarma pe adversar spune-i că-l înțelegi, dar există și o altă cale. Credeți că după ce au ajuns acasa s-au gândit ce rău e Dragnea sau ce nenorociți sunt cei de la #rezist?

Alte articole:   Carrefour România retrage de la comercializare un sortiment de stafide 

3. Dunca cred că râdea copios în sinea lui. Răzvan Popa abia aștepta.

Unul din filmulețe a ajuns pe Antena3 aseară. Bine că n-a ajuns ăla cu Remus Borza (în care vorbeste un ins de omorât Dragnea). A dat gloanțe celor de la Antena3, RomâniaTV și propagandei. Evident că PSD abia aștepta asta, ca să se re-legitimeze împotriva #rezist.

Principial nu voi putea fi niciodată de acord cu asemenea manifestări, pentru că fac rău cauzei celui ce le face, nu mai discutăm de inferioritate morală față de adversar și alte lucruri de nuanță”.

Comunicatul ProDemocrația

„În contextul tensiunilor sociale tot mai ridicate și ca urmare a protestelor de sâmbătă, 23 iunie 2018, din parcarea hotelului ARO Palace, unde cațiva protestatari au recurs la injurii și amenințări la adresa reprezentanților unui partid politic, facem precizarea că Asociația Pro Democrația club Brașov descurajează și condamnă acest tip de manifestări.

 Este demonstrat faptul că violența atrage după sine doar violență suplimentară. Astfel că, noi susținem modul pasnic, inteligent și plin de spontaneitate prin care s-a protestat în ultimii ani și unde s-a dovedit că inteligența și rațiunea au mai mare caștig de cauză, decât emoția și violența.

 Deoarece ni s-a cerut opinia privitoare la incidentul de sâmbătă și datorită faptului că susținem dialogul între diversi actori sociali, APD club Brașov subliniază încă odată faptul că susține manifestările de protest, pe orice subiect sau domeniu, atât timp cât se respectă dreptul tuturor la exprimare, civilizat, fără etichetări și catalogări jignitoare, chiar și în situații sociale tensionate”.

Iată modul de manifestare extremist al liderului municipal al USR Brașov, Codruț Bucur, care ulterior și-a dat demisia din partid.

Alte articole:   Magazinele, obligate să afișeze la reduceri care a fost cel mai scăzut preț din ultima lună  

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.