blog-logo

Cele mai noi superproducţii de animaţie internaţionale, la Anim’est Brașov

Cele mai noi superproducţii de animaţie internaţionale, la Anim’est Brașov

Pentru a cincea oară consecutiv, Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim’est, unul dintre cele mai importante festivaluri de gen din Europa Centrală şi de Est, aduce la Braşov cele mai noi superproducţii de animaţie internaţionale.

Ediţia de anul acesta, care va avea loc la Centrul Cultural Reduta, Coresi Shopping Resort şi The Square, pregăteşte patru zile pline de proiecţii pentru toate vârstele, muzica şi ateliere de animaţie, în perioada 28 iunie – 1 iulie.

Joi, 28 iunie, în deschiderea festivalului, la Centrul Cultural Reduta, de la 20.00 publicul prezent la Brașov va avea ocazia să vadă unul dintre cele mai importante lungmetraje de animație ale anului trecut, coproducția britano-polonă Cu drag, Van Gogh / Loving Vincent (r. de Dorota Kobiela, Hugh Welchman), câștigătoarea Premiului Publicului la Festivalul de la Annecy și nominalizată la premiile Academiei Americane de Film, la Globurile de Aur și la premiile BAFTA anul acesta.

Alte articole:   Astăzi va fi vaccinată persoana cu numărul 1.000.000

Animația are la bază viața și moartea stranie a lui Vincent van Gogh, aducând pe ecran universul vizual atât de caracteristic al artistului, lucrări care au devenit incon-uri ale artei moderne. Filmul este rezultatul unui efort creativ impresionant: peste 60.000 de cadre reale, realizate cu actori, au fost pictate manual în ulei. Ulterior, animația a fost realizată în rotoscopie, produsul final fiind o îmbinare de live-action și pictură.

Filmul va putea fi văzut în reluare în noua locație a festivalului Anim’est Brașov, Cinema One, situat în Mall-ul Coresi Shopping Resort, vineri, 29 iunie, de la 19.00.

Un alt titlu de neratat este „Vendeta în stil american/ Revengeance“, o aventură populată de bande de motociclişti, secte ciudate şi politişti corupţi, în regia lui Bill Plympton, supranumit regele animaţiei independente. Lungmetrajul de animaţie va putea fi văzut sîmbăta, 30 iunie, de la 18.00, la The Square, clubul oficial al Anim’est Braşov, care găzduieşte pentru prima data şi proiecţii din cadrul festivalului, pe lîngă petreceri.

Alte articole:   Petiţie către primarul Allen Coliban

Centrul Cultural Reduta pregăteşte şi anul acesta, Creepy Animation Night, noaptea scurtmetrajelor de animaţie horror şi bizare, selecţionate din toate colţurile lumii şi dedicate publicului adult amator de senzaţii tari.

Secţiune dedicată copiilor

Secţiunea Minimest, dedicată celor mici, este şi ea prezentă în programul ediţiei de la Braşov cu câteva dintre cele mai îndrăgite filme de animaţie pentru copii, precum şi o selecţie de scurtmetraje despre prietenie, curaj, despre diferenţele dintre oameni, despre magie sau despre muzică, relatează Agerpres.

Iată câteva dintre cele mai îndrăgite filme de animație pentru copii, care vor rula în programul ediției de la Brașov: Incredibila poveste a perei uriașe / The incredible journey of the Giant Pear, bazată pe cartea marelui autor de benzi desenate Jakob Martin Strid, Școala iepurașilor / Rabbit School, nominalizat la Premiul Ursul de Cristal la Berlinale 2017, în secțiunea Generation Kplus, o poveste despre peripețiile iepurașului Max la misterioasa școală a iepurașilor de Paște, Aventuri fără pereche / Oddsockeaters, animația despre micile creaturi mâncătoare de șosete, selectată la festivaluri de profil de renume, precum Anima Mundi și Karlovy Vary.

Alte articole:   Expoziția ŢARA BÂRSEI - Spațiu meşteşugăresc multicultural - Centrul Cultural Reduta

De asemenea, copiii cu vârste între 8 – 12 ani vor putea să participe la o serie de ateliere de animaţie stop-motion sub îndrumarea lui Ion Aramă, regizor, ilustrator şi animator.

Părinţii interesaţi de aceste ateliere pot trimite un e-mail la adresa ion@estenest.ro. Înscrierea este gratuită.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate