Micuții luptători din Teliu au făcut legea la Campionatele Naționale desfășurate la Pitești

În perioada 22-24.06.2018 a avut loc, în Pitești , finala campionatului national de lupte U8 si U11 ani. A fost prima finala la aceste categorii de varsta organizata de Federatia Romana de Lupte, în scopul atragerii de la vârste fragede a copiilor.

Un concurs reusit, cu 400 de participanti din toata tara, un prilej de bucurie pentru micii luptatori. Clubul Sportiv Local Teliu, club nou infiintat, a participat cu un numar de 14 sportivi la 2 stiluri, lupte feminine si lupte greco-romane. Clubul din Teliu s-a înființat după numeroasele șicane de care a avut parte secția de lupte la Clubul CS Țara Bârsei, patronat de Consiliul Județean, secție desființată într-un final. Rezultate de le excepție sunt dovada clară că la clubul Consiliului Județean altele sunt interesele, nu promovarea sportivilor din județul Brașov.

În întrecerea feminină, sportivele clubului au reusit sa câștige 2 titluri de campioane nationale prin Thomandel Seraina – categoria 24 kg si Oana Sporea – cat. 40 kg, o vicecampioana nationala, prin Denisa Papp – la cat. 34 kg, o medalie de bronz prin Andrea Virag – cat. 37 kg si două locuri V, prin Maria Podaru cat. 28 kg si Eliza Feer – cat. 37keg.

În intrecerea de lupte greco-romane, Rares Ardeleanu a obtinut titlul de vicecampion national la cat. 59 kg, iar Kerestesz Arnold – cat. 29 kg si Marian Otves – cat. 32kg au terminat competitia pe locul V.

Alte articole:   De săptămâna viitoare primariile vor putea cere bani de la stat pentru a trece la iluminarea stradală cu becuri LED

De pregatirea sportivilor s-a ocupat, fiind la prima ei participare ca antrenor la o finala nationala, Beatrice Busuioc, fostă Tataru, multiplă medaliata la campionatele nationale de cadeti, juniori si U23, participanta la campionatele europene, eleva antrenorului Horatiu Albu.

„Am avut foarte multe emotii, mult mai multe fata de perioada in care ma luptam eu. A fost o responsabilitate mare sa am grija de atâția copii și sunt asa de fericita pentru aceste rezultate. Urmeaza o perioada de antrenamente chiar si in vacanta, unii dintre acesti copii putând lupta in toamna, cu acord parental, la o categorie superioara de varsta. Multumesc tuturor pentru sprijinul acordat si sper sa nu-i dezamagesc. Multumesc copiilor și părintilor, Primariei comunei Teliu si maestrului meu Horatiu Albu”, ne-a declarat Beatrice Busuioc.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.